REDDET AV INNBYTTEREN: Daouda Bamba kom inn på banen tre minutter før han sikret Brann-seier. Her jubler han etter scoringen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
REDDET AV INNBYTTEREN: Daouda Bamba kom inn på banen tre minutter før han sikret Brann-seier. Her jubler han etter scoringen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

Brann tok vare på Rosenborgs håndsrekning i gullkampen

Brann snuser på gull. Nå venter skjebnekampen

Møter Rosenborg på Brann Stadion om en uke.

  • Stabæk - Brann 1-2 (0-0)

Da Stabæk tok ledelsen etter 48 minutter ved Franck Boli, var det ikke helt ufortjent. Stabæk hadde lenge presset gjestene, og fortjente en scoring på Nadderud.

Men det tok bare tre minutter før lagene igjen var like langt da Henrik Kjelsrud Johansen utliknet etter at Daniel Braaten hadde forsøkt seg men sendt ballen i tverrliggeren.

Returen havnet hos Kjelsrud Johansen som ikke rakk å stokke beina, men heller sendte ballen i mål med magen.

Et kvarter før slutt fikk innbytter Daouda Bamba stå helt alene i 16-meteren, og ble kun sett av lagkamerat Kristoffer Barmen som sendte ballen inn til angrepsspilleren. Bamba bredsidet ballen enkelt i mål fra kort hold, og dermed hadde lå gjestene godt an til å ta med seg alle poengene «hem».

Tidlig straffe

Nok en gang startet Brann sin kamp med en gavepakke fra Rosenborg, etter at trønderne kun klarte uavgjort mot nedrykkstruede Lillestrøm på Åråsen.

Med tre poeng på Nadderud i kveld, ville bergenserne være to fattige poeng bak serielederne før de to lagene møtes til duell om en uke.

Det startet skummelt for Brann, som allerede etter fem minutter fikk straffe da Tobias Børkeeiet falt i duell med gjestenes keeper Markus Olsen Pettersen.

MOT GULL: Brann kunne juble for tre poeng. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
MOT GULL: Brann kunne juble for tre poeng. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

Reprisen viste at straffen muligens var av det billige slaget, men for Branns del hjalp det at Franck Boli blåste ballen over fra krittmerket.

Brann overtok umiddelbart føringen i kampen, og presset høyt, men maktet ikke å komme seg gjennom og få noen store sjanser innenfor Stabæks 16-meter.

Isteden var det hjemmelaget som var svært nære etter 20 minutter, da Børkeeiet ble værende på topp etter en corner det ikke ble noe mer ut av. Børkeeiet fikk ballen på elleve meter, men skuddet ble reddet av Olsen Pettersen i mål. Returen havnet tilbake hos Stabæk-spilleren, som denne gangen fyrte av og traff tverrliggeren.

- Slurv

Hjemmelaget fortsatte å male på, og tok gradvis over spillet utover i omgangen. Like før halvtimen var spilt fikk Ohi Omoijuanfo et utspark fra Olsen Pettersen i beina og sendte ballen videre til Emil Bohinen. Sistnevnte klinka til, men ballen gikk via et Brann-bein og like utenfor mål.

Det siste kvarteret var det Stabæk som var klart best. Brann fikk sin første sjanse etter 39 minutter, da Haugen, Grøgaard og Barmen kombinerte på lekkert vis. Dessverre for gjestene var keeper Marcus Sandberg godt plassert og vartet opp med en fin redning.

Da Eurosport snakket med Branns Fredrik Haugen i pausen, var det ikke en veldig fornøyd spiller de fikk i prat.

- Stabæk har vært best, men det kommer mest etter slurv fra vår side. Jeg vet ikke helt hva vi holder på med, sier Fredrik Haugen til kanalen.

To raske mål

Etter hvilen tok det bare tre minutter før hjemmelaget var i ledelsen, etter at Ruben Yttergård Jenssen først rotet bort ballen og Stabæk kontret. Et perfekt angrep ble avsluttet med en pasning fra Moussa Njie mot Franck Boli, så perfekt at sistnevnte bare kunne dytte ballen i mål fra kort hold.

Da våknet Brann.

Henrik Kjelsrud Johansen utliknet tre minutter senere, og plutselig var kampen virkelig i gang.

Både Brann og Stabæk fikk noen store sjanser like etter, men det roet seg noe utover i omgangen.

Gjestene kunne fort tatt ledelsen etter både 67 og 68 minutter, men en redning av Granli på strek før to fantomredninger av Sandberg holdt hjemmelaget seg fortsatt inne i kampen.

Upresset

Så kom Daouda Bamba inn for målscorer Kjelsrud Johansen.

Tre minutter tok det før innbytteren hadde snudd kampen og sendt de rødkledde i ledelsen, svært fortjent etter Branns spill utover i andreomgangen.

Barmen kom seg upresset inn i 16-meteren før han sendte ballen inn på tvers til Bamba som upresset bredsidet ballen i mål.

Hjemmelaget maktet ikke å svare de siste 13 minuttene, dermed tok Brann tre svært viktige, og fortjente, poeng i gullkampen.

Et lite skår i gleden for Brann er dog at Fredrik Haugen er ute med karantene mot Rosenborg neste helg, etter å ha fått sitt fjerde gule for sesongen på Nadderud.

Gira av rykter om Rosenborg-poengtap

Etter kampen var det to svært glade spillere som snakket med Eurosport. Målscorer Bamba og mannen med assisten, Kristoffer Barmen.

- Det var noen som hørte at Rosenborg avga poeng i pausen, så vi måtte gire opp for seriegullet har vi nå sjans på. I andreomgangen viser vi at vi henger med, sier Barmen til kanalen.

Innbytter og matchvinner Bamba følte seg svært bra etter å ha avgjort.

- Jeg følte jeg gjorde en god jobb, jeg er fornøyd. Nå må vi ha en god treningsuke, men vi ser fram til kampen (mot Rosenborg, journ.anm.), sier Bamba.

Det var to trenere med to vidt forskjellige følelser i kroppen etter kampslutt på Nadderud. Lars Arne Nilsen lovet «partytime» i Bergen på direkten med Eurosport, og oppfordret i samme slengen alle i Bergen til å komme på Brann Stadion om en uke.

- Alle skjønner sikkert at når vi får den kampen i Bergen og er to poeng bak, det er moro. Det blir kanongøy å få Rosenborg på besøk, sier Nilsen.

- Kan spille med en viss risiko

Men det så ikke ut som at det gikk den veien da lagene gikk til pause.

- Vi visste ikke helt hvor vi skulle ta tak i ting. Vi måtte bare tørre å spille spillet, spille vårt spill. Vi fikk en rett i trynet, så det er sterkt å komme tilbake og vinne. Det er ikke helt ufjortjent at vi vinner etter den siste halvtimen, men det er ikke helt fortjent heller.

Det var nok Henning Berg helt enig i.

- Det er aldri moro å tape kamper, i hvert fall ikke når du har sjanse til å vinne. Vi møtte et Brann-lag som er gode, det er en grunn til at de kjemper om seriemesterskap og vi kjemper om å holde oss i Eliteserien, sier Berg.

Stabæk-treneren fortalte at hjemmelaget ikke var deppa over å ikke ha scoret i førsteomgangen, snarere tvert i mot.

- Vi ville ha muligheten til å gjøre det samme i andreomgangen og scora et fint mål. Men vi vet at når Brann ligger der de ligger på tabellen, så skrur de opp og kan spille med en viss risiko.Det er ingen bombe at det gikk den veien, men vi kunne vunnet. Det er selvfølgelig surt å tape.