Brann-spiller dømt for dynamitt-tyveri

Brann-spilleren Marcus Bakke ble i fjor høst dømt til 18 dagers betinget fengsel for fire lovbrudd. To av tyveriene karakteriseres av retten som grove.

Marcus Bakke og Azar Karadas kom i fokus etter en episode lørdag kveld. Brann-spillerne kranglet med en dørvakt ved et utested i Bergen. Politiet ble tilkalt og de to ble plassert i fyllearresten over natta.

Helgas episode var ikke Bakkes første møte med politiet. I følge Bergens Tidende (BT) ble Bakke i august i fjor dømt for fire tilfeller av tyveri i Asker og Bærum forhørsrett.

Retten karakteriserte to av tyveriene som grove. Ifølge dommen BT har fått tilgang til, skal Bakke ha brutt seg inn i en container og stjålet ni esker med totalt rundt 225 kilo dynamitt.

Samme dag skal Bakke ha brutt seg inn i en brakke og stjålet to til fire «dynamittgubber».

Bakke skal også ha stjålet to snowboard utenfor en varmestue ved et skianlegg i Bærum i januar 1998.

Bakke gav ifølge BT en uforbeholden tilståelse, og ble dømt til 18 dagers betinget fengsel med to års prøvetid, og en bot på 3000 kroner.

Bakke kom fra Bærum til Brann i sommer. Sportslig leder i Brann Arne Møller var ikke klar over dommen før nylig.

- Vi visste at han kom fra et miljø som ikke var bare positivt, og at fotballen hadde hjulpet ham vekk fra dette. Det ville vi bidra med, sier Møller til BT.

(Dagbladet.no)