Gilbert Koomson fraværende mot Sogndal

Brann-spiller kritiserte treneren. Utelatt fra troppen

Branns Gilbert Koomson var fraværende på Fosshaugane Campus da Sogndal møtte Brann i cupens tredje runde. Brann vant 2–1.

FRAVÆRENDE: Gilbert Koomson. Her fra kampen mellom Brann og Ranheim. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
FRAVÆRENDE: Gilbert Koomson. Her fra kampen mellom Brann og Ranheim. Foto: Marit Hommedal / NTB ScanpixVis mer
  • Sogndal – Brann 1–2 (1–2)

Branns Gilbert Koomson var rimelig frustrert da han lørdag ble byttet ut ved pause etter seriekampen mot Haugesund. Skuffelsen over hovedtrener Nilsens valg ble gjengitt i ett intervju med Bergens Tidende mandag, der han tydelig kritiserte valget.

Om det er årsaken til at Koomson ble utelatt fra troppen onsdag, vites ikke. Nilsen sa dette til media etter valget:

- Jeg diskuterer ikke slike ting med mediene. Det tar jeg internt med ham, svarte Nilsen, og fortsatte:

- Jeg har ingen kommentar til hvorfor han ikke er med. Vi har mange kamper og en stor tropp, så vi har ikke plass til alle. Det er det jeg kan si.

Koomson dro fra Sogndal til Brann i forkant av 2018-sesongen. Også Taijo Teniste og Petter Strand har tidligere spilt i klubben.

Snudde kampen

Brann ble tatt på senga av vertene den første halvtimen. Sigurd Haugen ble felt av keeper Eirik Johansen innenfor sekstenmeteren, som han selv satte sikkert i mål.

Det måtte derimot et selvmål til for at bergenserne skulle våkne til. Petter Strand slo et hardt innlegg inn fra høyre side, som midtstopper Stefan Zelimir Antonijevic styrte inn i eget mål.

Bergenslaget viste effektivitet og satte inn sitt andre for dagen bare minuttet seinere. Etter et fint angrep er det Azar Karadas som utliknet for bortelaget.

Scoret to

Toppscorer Sigurd Haugen viste også i dag hvorfor han spiller spiss. I kveldens vestlandsoppgjør mot Brann, var det han som satte kampens første scoring.

Så ble Sixteen Jensen spilt alene på høyresida, helt alene med keeper. Jensen valgte derimot å sentre forbi keeper og til Haugen på motsatt side, som satte inn sitt andre for kvelden. Det ble derimot blåst for offside.

- Helt utrolig av Haugen. Han gir bort 2–0 målet sitt, sier NRKs kommentator.

Vertene var nærme en scoring nummer tre. Keeper Eirik Holmen Johansen ga retur etter avslutning, men Jensen var litt for langt ifra og satte ballen i stolpen fra skrå vinkel.

Vertene var nærme både 2–0 og 3-0, men endte heller med å sette ballen i eget mål. Det ble Sogndals siste mål for kvelden.