Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Veton Berisha klar for Viking

Brann-spiller slakter Berisha

Veton Berisha (25) er klar for Viking. Hos gamleklubben Brann får han gjennomgå.

TILBAKE TIL VIKING: Veton Berisha. Foto: NTB Scanpix
TILBAKE TIL VIKING: Veton Berisha. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Veton Berisha har skapt furore i norsk eliteserie den siste tida. Det var i et intervju hos BT rett over nyttår at spissen sa rett ut at han ville bort fra Brann.

- Når det forhandles mellom Brann og Viking, ønsker jeg veldig sterkt at det skal bli en overgang, sa Berisha 2. januar.

Ønsket om å forlate klubben gjentok han i en podkast hos Stavanger Aftenblad ei drøy uke seinere.

- Det er her (Viking) jeg har lyst til å være.

Berisha, som signerte en fireårskontrakt med Brann i mars 2019, måtte tåle krass kritikk etter uttalelsene, og gikk ut og beklaget kort tid etter intervjuet hos Stavanger Aftenblad.

Klar

Nå er det likevel klart at Berisha går fra Brann til Viking, som han spilte for i fire sesonger før han dro til tyske Greuther Fürth i 2014.

Det bekrefter Brann på sine hjemmesider. Overgangssummen skal ligge på rundt sju millioner kroner.

Tirsdag morgen gjennomførte Berisha den medisinske testen i klubben, skriver TV 2.

- Det er deilig at det gikk i boks. Det er klubben min i Norge. Jeg har ønsket å komme hit i en lengre periode. Da Bjarne og Viking sa at de hadde mulighet til å hente meg, var det noe jeg visste at jeg ville, sier Berisha til TV 2.

VOLD: En hendelse i den svenske Eliteserien i innebandy har de siste dagene rystet vårt naboland. Video: SSlplay / Rødt Kort Vis mer

Slakt

I etterkant av at nyheten ble klar har det kommet nye rekaksjoner. I går uttalte Ruben Kristiansen til Bergensavisen at han er glad for at Berisha er på vei bort.

For han likte ikke at 25-åringen gikk ut offentlig og sa han ville bort:

IRRITERT: Ruben Kristiansen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
IRRITERT: Ruben Kristiansen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

- For å være helt ærlig så likte jeg det ikke i det hele tatt. Du har signert en lang kontrakt, og supporterne sang navnet hans i hver kamp. Du vet at supporterne står bak oss uansett, og så sier du noe sånt. Jeg vil ikke snakke så mye om dem som drar, men det likte jeg ikke, sier Kristiansen til Bergensavisen.

Kristiansen tror det er flere på laget som har reagert på samme måte som han selv, og at hvis Berisha skulle ha kommet tilbake på Brann-treningene måtte han ha hatt en god forklaring.

- Han er en fin type, men om du spør meg, så er det rett ut når du sier noe sånt. Men så er det ikke jeg som bestemmer.