Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien 2017

Brann-spiller topper børsen. Han har vært Eliteseriens beste: 
- Litt overraskende

En tredjedel av årets sesong i Eliteserien er unnagjort. En Brann-spiller topper børsen så langt, mens Rosenborg kun har én inne blant topp 13.

KONGEN PÅ HAUGEN: Ifølge Dagbladet og NTBs spillerbørs har Fredrik Haugen både vært Branns og Eliteseriens beste spiller så langt i år. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
KONGEN PÅ HAUGEN: Ifølge Dagbladet og NTBs spillerbørs har Fredrik Haugen både vært Branns og Eliteseriens beste spiller så langt i år. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Én tredjedel av Eliteserien er unnagjort. Rosenborg leder knepent foran Brann og Sarpsborg 08. På Dagbladet og NTBs spillerbørs er det Brann-spiller Fredrik Haugen som er i tet.

Det overrasker ikke Dagbladets kommentator Morten Pedersen.

- Haugen har vært god, og har i tillegg scoret noen fine mål. Jeg er ikke sjokkert over at han topper spillerbørsen i det hele tatt, sier Pedersen.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen sier dette om at Haugen er nummer én:

- Det er litt overraskende at han er øverst. Men han er en typisk «børsspiller»; han underholder, scorer mål og slår dødballer. Haugen er mye rundt der det skjer offensivt for Brann, sier Mathisen til Dagbladet.

Her er hele lista:

Brann: Fredrik Haugen, 6,20
Tre mål og fire målgivende på de ti første kampene gjør Haugen til spilleren med nest flest målpoeng i Eliteserien. Kun Ohi Omoijuanfo og Björn Bergmann Sigurdarson har flere (8). Alle de tre målene Haugen har scoret har vært langskudd utenfor 16-meteren. I tillegg til Haugen er også lagkameratene Vito Wormgoor (5,63) og Daniel Braaten (5,56) inne blant de ni beste på lista.

Haugesund: Liban Abdi, 5,50
Angriperen virker til å ha funnet seg til rette på Haugesunds venstrekant denne sesongen, og står allerede med to mål. Det er like mange som han scoret på 14 opptredener i fjor etter at han signerte for Haugesund sommeren 2016. Har både norsk og somalisk statsborgerskap.

Kristiansund: Dan Peter Ulvestad, 5,33
Ulvestad fikk syv kamper på toppnivå for Aalesund i 2010. Deretter spilte hanen del år i lavere divisjoner. I sitt Eliteserie-comeback i år har midtstopperen spilt åtte av ti kamper. Delaktig til at Kristiansund har vært gode på hjemmebane i deres første sesong på det øverste nivået, der de har plukket ti av elleve poeng. Én av 12 spillere som har scoret selvmål i årets serie.

Lillestrøm: Ifeanyi Mathew 5,20
Den nigerianske unggutten har spilt samtlige minutter for Lillestrøm så langt i år. I tillegg har Mathew ett mål og en assist i det som har vært en trang start på Eliteserien for Kanarifugla.

Molde: Babacar Sarr, 5,71
Senegaleseren var ute med skade da Molde tapte tre kamper på rad, før han var tilbake som banens beste i helgens sterke borteseier mot Odd. Kan både spille midtstopper og midtbane. Molde har enda ikke vunnet i serien når Sarr ikke har vært med i år, mens de har tatt to poeng i snitt per kamp de gangene den storvokste krigeren har spilt.

Odd: Sondre Rossbach, 5,38
Keepertalentet har slitt med en skade den siste tiden. Det har gitt Viljar Myhra sjansen i Odd-buret. På de åtte kampene Rossbach spilte før skaden holdt han buret rent i halvparten av kampene. Er bare 21 år, men har allerede spilt 88 A-lagskamper for Odd.

Rosenborg: Tore Reginiussen, 5,89
Fredrik Haugen er den eneste som har et bedre snitt enn Reginiussen i år. Rosenborg-stopperen slet mye med ankelen tidligere, men har nå vært skadefri i en lang periode. Det hjelper på. Har vært avgjørende for at Rosenborg bare har sluppet inn seks mål på de ti første kampene. Ingen lag har færre baklengsmål.

Sarpsborg 08: Anders Trondsen, 5,70
To mål og fire målgivende på ti kamper for Trondsen. Har dermed tredoblet antall målpoeng fra fjoråret allerede. Svært sentral offensivt for Sarpsborg 08, laget som har scoret flest ganger i årets Eliteserie (21). Trondsen bør være aktuell for Lars Lagerbäcks tropp til kampene mot Tsjekkia (10. juni) og Sverige (13. juni).

Sogndal: Gilbert Koomson, 5,50
Ghaneseren Koomson er Sogndals toppscorer med fire mål. Tre av disse kom i 4-0-seieren mot Viking. To av hans fire scoringer har kommet fra straffemerket. Hadde flest målgivende pasninger i fjor (10), men kun én så langt i år. Spiller sin 50. Sogndal-kamp denne uka.

HAR DOMINERT: Både Anders Trondsen og Tonny Brochmann har dominert for sine lag i Eliteserien. Her i oppgjøret på Nadderud i april, som Stabæk vant 3-0.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
HAR DOMINERT: Både Anders Trondsen og Tonny Brochmann har dominert for sine lag i Eliteserien. Her i oppgjøret på Nadderud i april, som Stabæk vant 3-0.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Sandefjord: Abdoulaye Seck, 5,40
Den store senegaleseren har imponert stort i sin første sesong på det øverste nivået i Norge. Sandefjords midtstopper står allerede med to mål og to målgivende pasninger. Sandefjord har overrasket positivt i 2017, og Seck har vært god som midtstopper i Sandefjords Juventus anno 2011-inspirerte trebackslinje.

Stabæk: Tonny Brochmann og Ohi Omoijuanfo, 5,60
Danske Brochmann har vært en åpenbaring på Stabæks høyrekant denne sesongen etter overgangen fra Jerv. Nummer tre på toppscorer lista med fem mål på de ti første. Svært bredt avslutnigsrepertoar. Omoijuanfo har også levert varene på topp for Stabæk, og er Eliteseriens toppscorer med ni mål på ti kamper. Landslaget neste for begge?

Strømsgodset: Marco Tagbajumi, 5,11
Strømsgodset har hatt en svak sesongstart, og kommer også dårlig ut her. Tagbajumi er spilleren med desidert lavest snitt av spillerne nevnt i denne artikkelen. Han ligger helt nede på 51. plass på børsen. Nigerianeren er Godsets toppscorer med tre mål på de første ti kampene.

Tromsø: Aron Sigurdarson, 5, 60
Sigurdarson var mye inn og ut av laget i fjor, men har vært fast på Tromsøs venstrekant denne sesongen. Én scoring og én målgivende så langt. Påførte Rosenborg deres første tap denne sesongen da han ble matchvinner på Lerkendal 16. mai.

Viking: Samuel Adegbenro, 5,57
21-åringen har vært et av få lyspunkter så langt for et grått Viking-lag. Fortsetter det på samme måte, kan det ende med at Viking må spille på nivå to for første gang siden 1988. Adegbenro fikk ikke spilt de tre første kampene på grunn av skade, alle endte med tap. Viking har løftet seg litt etter Adegbenros tilbakekomst, men han kan fort forsvinne vekk fra Jåttåvågen til sommeren.

Vålerenga: Herman Stengel, 5,67
Stengel har startet halvparten av kampene på Vålerengas midtbane, og scoret også sitt første mål i Eliteserien på nøyaktig to år da han ble matchvinner mot Aalesund med et vidunderlig langskudd 12. mai. Elleve kamper fra start i fjor, 14 som innbytter.

Aalesund: Andreas Lie, 5,40
Aalesund fikk en tung start med tre strake kamper uten seier, men har løftet seg den siste perioden. Mye takket være Andreas Lie. Aalesunds burvokter har holdt nullen i tre av ti kamper i år. I tillegg til Lie er det bare Mathias Dyngeland fra Sogndal som har reddet straffe i Eliteserien 2017.

Slik vurderes børsen:
1: Katastrofe, 2: Ekstremt svak, 3: Veldig svak, 4: Svak, 5: Gjennomsnittlig, 6: God, 7: Veldig god, 8: Ekstremt god, 9: Utmerket, 10: Verdensklasse.


For å få være med i den totale beregningen må spillerne ha spilt over 30 obligatoriske minutter i minst 60 prosent av seriekampene.

Eliteserien
Rosenborg1063115-621
Brann1062223-920
Sarpsborg1062221-1120
Stabæk1053216-1118
Odd1060411-1118
Aalesund1052314-1117
Molde1042415-1414
Tromsø1034312-1313
Vålerenga1041512-1513
Sandefjord1041512-1713
Sogndal1032514-1611
Haugesund1032513-1611
Kristiansund103259-1511
Strømsgodset102449-1410
Lillestrøm102268-158
Viking101277-175


Hele Norges coronakart