Brann-spillere får drikke og røyke

Mons Ivar Mjelde stoler på sunn fornuft. Greit?

(Dagbladet.no): Teitur Thordarson og Hallvar Thoresen praktiserte strenge regler som Brann-trenere. Ikke slik under Mjelde, skriver Bergensavisen.

Mjelde aksepterer bruk av alkohol og tobakk, og stoler på at spillerne forstår hva som er smart eller dumt.

- Spillerne er oppvakte. De vet at tobakk og alkohol ikke er prestasjonsfremmende. De må ta ansvar for seg selv og overfor gruppen. Om de vil kose seg litt på fritiden, ser jeg ikke noe galt ved det. Så lenge de praktiserer sunn fornuft, sier Mjelde til avisa.

Oppmykningen av disiplinærreglene blir godt mottatt av spillerne. Raymond Kvisvik er glad for at han kan ta seg en øl, som også var vanlig i hans tidligere klubb Austria Wien.

- Det er slik det skal være, frihet under ansvar. I Østerrike var holdningen annerledes. Der kunne man ta et par øl før kamp. Ingen reagerte på det. Og jeg er vel verken alkoholiker eller useriøs fordi om jeg en dag bestiller pils til salaten min?

Også keeper Ivar Rønningen bifaller Mjeldes linje.

- Mons stoler mer på oss. Det er mer frihet i alt vi gjør. Alt fra hvordan vi trener styrke, hvordan vi restituerer til når vi legger oss om kvelden. Det er mye friere enn under Teitur, uten at folk ustanselig flyr på byen av den grunn, sier Rønningen.

STOLER PÅ SPILLERNE:</B> Mons Ivar Mjelde lar spillerne kose seg på fritiden.