Brann-spillere ser rødt

Jan Ove Pedersen tar et kraftig oppgjør med Brann-direktør Harry Herstad i Brann. - Vi er drittlei av at han kritiserer oss gjennom media, sier Branns avtroppende spillertalsmann til Bergens Tidende.

Herstad har etterlyst mer engasjement i spillergruppa. Det utspillet har fått Pedersen til å se rødt.

- Det er ikke det at vi ikke har vært aktive. Det er det at vi har vært mer aktive enn ledelsen har villet, sier Pedersen.

I likhet med sine to kolleger i spillerutvalget, Geir Hasund og Mons Ivar Mjelde, fratrådte han som spillerrepresentant onsdag. Ingen av dem orket mer.

- I fjor var spillerne representert på to styremøter, men deltakerne ble bedt om å holde innholdet fra møtet hemmelig. Hva er da vitsen med spillerrepresentanter? spør Pedersen.

Overkjørt i ansettelse

Han føler at spillerutvalget er blitt overkjørt, og trekker fram treneransettelsen av Harald Aabrekk i fjor som et eksempel. Etter å ha tatt initiativ til et møte med Herstad, ble spillerutvalget lovet løpende informasjon.

- Men istedenfor å bruke spillerutvalget tok de Arne Vidar Moen til side fire dager før ansettelsen og informerte om at Harald ville få jobben. Men Arne Vidar fikk ikke lov å si det videre til noen. Spillerutvalget ble informert gjennom radio, sier Jan Ove Pedersen.

Han oppfordrer Brann-direktøren til å ta seg en tur innom garderoben i stedet for å kritisere gjennom pressen. Branns nye spillerutvalg består for øvrig av Stefan Paldan, Per-Ove Ludvigsen og Arne Vidar Moen.

(NTB)