Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brann spilte uavgjort mot Helsingborg

Henke utliknet i siste kamp før United-lånet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brann spilte 2-2 borte mot Helsingborg i Royal League og overvintrer på tabelltopp i sin gruppe.

Kampen var sannsynligvis Robbie Winters siste i Brann-drakt. Skotten ønsker nye utfordringer og forsvinner med stor sannsynlighet fra Bergen i løpet av kort tid. Han kom inn etter 64 minutters spill.

Brann rett i ledelse

Erik Huseklepp sendte Brann i føringen etter tre minutters spill. Kantspilleren både startet og avsluttet angrepet. Huseklepp la på sprang, fant Ardian Gashi og hogg til på returen etter at Gashis forsøk ble stoppet av HIF-målvakt Daniel Andersson.

Luton Shelton utlignet for Stuart Baxters Helsingborg etter et kvarter på Österås idrottsplats. Henrik Larsson var nest sist på ballen i sin siste HIF-kamp før låneovergangen til Manchester United. Senere skulle også «Henke» komme på scoringslisten.

Men først tok Brann ledelsen på ny da Olafur Bjarnason scoret på straffespark rett etter sidebytte. Bjarnason og keeper Johan Thorbjørnsen var Branns beste spillere i den vanskelige bortekampen.
«Henke» utlignet
«Henke» Larsson utlignet 18 minutter før slutt. Brann-forsvaret var fullstendig utspilt, og Larsson gjorde ingen feil alene med Thorbjørnsen.

I en sjansefattig kamp var HIF nærmest seieren, men en dobbeltredning i sluttminuttene fra Thorbjørnsen sørget for poengdeling. Før sluttsignalet gikk rakk Branns Arnaud Monkam å bli utvist for to gule kort.

Brann, Helsingborg og OB går videre fra gruppe 1. De to siste kampene i gruppen spilles i februar.

(NTB)

TIDLIG I FØRING: Erik Huseklepp scoret for Brann etter bare tre minutter. Brann holdt Helsingborg til uavgjort.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!