Brann-spiss Winters: - Det var ikke straffe

Lokalavisene om hvordan kampene egentlig skulle endt.

(Dagbladet.no): Det store samtaleemnet på Ullevaal i går kveld var situasjonen da Robbie Winters gikk ned etter nærkontakt med Vålerengas keeper Pa Dembo Touray. I dagens BA avslutter Winters spekulasjonene selv, og sier følgende om at dommer Jonny Ditlefsen ikke dømte straffe:

- Det synes jeg var helt greit. Det var mange som ropte på straffe, men det var egentlig ikke det. Jeg var i ubalanse og falt, men det var ikke keeperen sin feil.

Andre følelser på Romerike

Arild Sundgot er derimot ikke fornøyd med dommerens avgjørelse da han ble hindret i skuddøyeblikket i kampen mot Tromsø på Alfheim. Sundgot mener straffen var soleklar.

- Hadde dette skjedd på hjemmebane, hadde dommeren garantert blåst, sier Sundgot til Romerikes Blad.

I Tromsø er man mer opptatt av matchvinneren Morten Gamst Pedersen. Trener Per Mathias Høgmo mener unggutten var middelmådig i kampen, mens Gamst Pedersen er mer opptatt av målet dommeren anullerte. Les mer i Nordlys.

Lettelse i Bodø

Avisa Nordland skriver om lettelsen i Glimt-leiren etter årets første trepoenger. Bodølaget har lansert seg selv som topplag, og med tap i de to første serierundene var det på tide med poeng.

- Det betyr mye for selvtilliten at vi nå er i gang og har fått poeng, sier trener Øystein Gåre til avisa.

I Sogndal har depresjonen over en skuffende sesongåpning gjort sitt inntog. Anders Stadheim setter ord på følelsene i Sogn Avis:

- Tabellen viser at vi er et bunnlag og vi må bare se realitene i øynene, sier han.

Ola By sinna

RBK-trener Ola By Rise er sinna etter nitti målløse minutter mot Viking på Lerkendal. Det sinnet lover han å dele ut på Åråsen i neste serierunde.

- Mot slutten av andre omgang hadde jeg forventet at vi skulle kjøre over dem. I stedet visnet det bort, sier By Rise til Adresseavisa.

I Stavanger er det derimot bare smil og glede etter poenget på Lerkendal. Stavanger Aftenblad mener Viking er oppe i knestående, og at uavgjort var som en seier for vikingene.

- I dag kjente jeg for første gang på lenge en ekte glede, sier Frode Olsen til avisa.

- Synd på Ham-Kam

Hamar Arbeiderblad er imponert over Stabæk-keeper Jon Knudsens mange redninger. Knudsen synes derimot synd på Ham-Kam, og trekker en lite lystelig parallell til et av fjorårets nedrykkslag:

- Det var litt sånn med Aalesund i fjor også. De spilte mye bra, men fikk ikke så mange poeng. Vi var helt klart heldige som fikk med oss et poeng mot Ham-Kam. Det er selvsagt synd for Ham-Kam. Jeg håper jo ikke at det skal gå med dem som det gjorde med Aalesund, sier han til avisa.

Både HA og Asker og Bærums Budstikke er enige om at Stabæk var heldige som fikk med seg et poeng på Briskeby. Det er også Ham-Kam-trener Ståle Solbakken i Budstikka:

- Vi burde tatt vår første seier i eliteserien (sic) i dag, sier Solbakken.

Historisk glede i Fredrikstad

Fredrikstad by er i ekstase etter FFKs første tippeligamål på tjue år. At midtbanespiller Roger Helland var mannen bak målet bryr spissen Markus Ringberg seg lite om. Han ser derimot framover.

- Jeg kommer jo nærmere og nærmere for hver kamp. Tenk på hva som kan skje mot Vålerenga, sier Ringberg til Fredrikstad Blad.

I Romsdal er lokalavisa mer opptatt av den historiske sjansesløsinga. «Sto i kø for å bomme» er overskriften i Romsdals Budstikke, og trener Reidar Vågnes er oppgitt.

- Jeg talte 14-15 muligheter hvorav seks-sju var skikkelig store. Da skal det ikke gå an å tape en fotballkamp. Men i dag kunne vi sikkert spilt to omganger til uten å treffe mål, sier han til avisa.

Kunne fått straffe?

Odd gikk av stadion uten å score mål for første gang på 28 hjemmekamper. Det var en strek i regninga. Men Christian Flindt Bjerg tror scoringen kunne kommet om han hadde hat mer kamptrening.

- Hadde jeg hatt litt mer kamptrening, hadde jeg kanskje gått for et straffespark, sier han til Telemarksavisa, og sikter til en situasjon ti minutter før slutt i kampen mot Lyn.

PÅ BALLEN: Dagbladets fotograf viser at Pa Dembo Touray er på ballen i duellen med Robbie Winters. Brannspissen er enig i at det ikke var straffe.