Brann-spissen sparket etter Panzer-Hagen

Brann-spiss Dylan MacAllister mente alvor da han før kampen sa at han gjerne ville inn på hatlista til Erik Hagen. Først grisetaklet han Hagen. Så sparket han etter ansiktet hans. Det siste så ikke dommeren.

ULLEVAAL (Dagbladet): Dylan MacAllister var ikke snau da han ble intervjuet av Bergensavisen i søndagsavisa. Han hadde merket seg Erik Hagens hatliste.

- Jeg vil gjerne på den lista. Min jobb er å være en pest og en plage for motstanderne. Hvis jeg klarer å plage ham, gjør det meg ingenting om han begynner å hate meg. Da har jeg vel bare gjort jobben min, sa MacAllister til avisa.

29 minutter før slutt holdt han til de grader ord. Panzer-Hagen er ikke den som oftest ligger igjen etter en takling, men da MacAllister suste inn med strake bein tok ikke Hagen bare telling. Han måtte hjelpes av banen - før han selvfølgelig kom til hektene og fullførte kampen.

KAMPFAKTA

Tippeligaen

Vålerenga-Brann 1-0(1-0)
Tilskuere: 9557 Mål: 1- 0 Holm (40). Dommer: Jonny Ditlefsen 5. Gult kort: Berre, Brocken, Touray, Vålerenga, Rønningen, Macallister, Brann.

- Rookie

- Klart jeg ble forbannet med det samme, og jeg kunne gått rett på banen og klinket han ned. Men Dylan ba om unskyldning, og da er det greit, sier Hagen.

- Men han kom seg inn på lista?

- Nja, he, he, mulig det, sier Hagen unvikende.

- Har du fått forbud mot å snakke om lista?

- Det er svært som du spør. Jeg vet ikke. Det har jo vært noen misforståelser rundt denne lista, og jeg sjøl legger ikke så mye annet enn humor i det.

- Men er MacAllister på lista nå?

- Njei, jeg må vel si at han ikke er det. Stakkar, han har bare vært i Norge i 14 dager. Han er en «rookie», så han får komme med noe bedre neste gang, gliser Hagen.

Men klanen har allerede sunget MacAllister inn på Hagens dødsliste, og i VIF-garderoben for øvrig var tonen en annen.

- Dylan sparket seg vel rett inn på lista, tipper jeg, sier trener Kjetil Rekdal.

VIF-direktør Siem spøkte også med lista han ga Hagen refs for.

- Jeg trodde hele Brann-laget var inne der, ler han.

- Så ikke spark

Men det spørs om ikke Hagen vil revidere lista si når han ser TV-bildene. De viser at MacAllister også sparket etter Hagen da han lå nede.

- Det så jeg ikke, sier dommer Johnny Ditlefsen.

Som derfor nøyde seg med å gi MacAllister gult kort.

- Dette vil jeg ikke si noe om. Nei, dette vet jeg ikke noe om, sa en tydelig utilpass MacAllister da Dagbladet konfronterte han med situasjonen som kvalifiserte til et soleklart rødt kort.

Kanskje fryktet han reaksjoner i etterkant - slik Chelseas Desailly fikk etter Champions League-kampen mot Monaco. Det behøver han ikke frykte.

Bryr seg ikke

- Foreløpig har vi ikke videodømming i Norge, men det kommer nok ette hvert, sier Ditlefsen.

- Det som skjer i utlandet, danner ikke presedens for hva vi gjør i Norge, sier NFFs kampdelegat Rolf Haugen.

Brann-trener Mons Ivar Mjelde presiserer at han ikke hadde sett situasjonen på TV, men sier likevel:

- Jeg kjenner Dylan som en fair spiller, og håper ikke dette var bevisst fra vår spiller. Slikt ønsker vi ikke.

MacAllister sier dette om situasjonen han slapp veldig billig fra.

- Jeg så at Hagen nølte og gikk inn i taklingen. Jeg synes jeg tok ballen, men Vålerenga-spillerne reagerte så voldsomt at det sikkert var en stygg takling.

Ble syndebukk

- Hva sier du om du nå står på lista til Hagen?

- Det bryr jeg meg ikke om.

I går gikk han ut på Ullevaal for å gjenta suksessen fra Molde-kampen. Isteden misset han grovt da Vålerenga gikk opp i ledelsen.

- De fikk frispark, og det var min spiller som kom fri og fikk headet før de scoret på returen, sier han.

Og 17 minutter før slutt sløste han bort en kjempesjanse.

MILD STRAFF: Branns nye spiss Dylan MacAllister får gult kort av dommer Johnny Ditlefsen etter taklinga som sendte Erik Hagen i bakken. TV-bildene viste at MacAllister bevisst sparket etter Panzer-Hagen - og dermed skulle hatt rødt kort. Men MacAllister sparket seg uansett inn på Hagens hatliste.