RASKT COMEBACK: Marcus Mehnert var tilbake på banen bare 19 dager etter den stygge smellen. Foto: Privat.
RASKT COMEBACK: Marcus Mehnert var tilbake på banen bare 19 dager etter den stygge smellen. Foto: Privat.Vis mer

Marcus Mehnert holdt på å svelge tunga

Brann-spissens drama: - Der og da trodde jeg at jeg var ferdig

Marcus Mehnert (21) hadde ikke følelser i beina og trodde begge var brukket. Nå er han klar for Brann.

Vi spoler tiden tilbake til 11. juni. Marcus Mehnert og hans daværende klubb Asker møter Stabæk 2 på Nadderud til 2. divisjonskamp.

13 minutter ut i kampen barker Mehnert og Stabæk-stopper Steinar Strømnes sammen i duell. Både Strømnes og Mehnert smeller ned i bakken og begge begynner å blø.

Lagkamerat Max Hallgren får tak i Mehnerts tunge, som han er i ferd med å svelge.

- Det var en ekstrem påkjenning. Kjeven låste seg og tunga kom imellom. Store deler av tunga min ble bitt av. Jeg fikk nakkesleng og svimte av. Da jeg ble lagt på magen klarte ikke de som behandla meg og finne tunga min fordi jeg blødde så mye, fortalte Mehnert til Dagbladet tidligere i år.

- Trodde jeg var ferdig

- Det eneste jeg husker er at jeg lå med beina opp for å få blod til hjernen. Jeg skjønte ikke hva som skjedde. Jeg trodde jeg hadde brukket begge beina, jeg hadde ikke noe følelse i dem. Det så nok ganske dramatisk ut. Der og da trodde jeg at jeg var ferdig. Jeg var redd fordi jeg ikke skjønte hva som skjedde, sier Mehnert.

Bare 19 dager etter smellen var Mehnert imidlertid tilbake på banen da Asker møtte Bærum i lokaloppgjør. Der scoret Mehnert Askers ene mål i 1-2-tapet - med hodet.

- Legene sa jeg hadde ekstremt uflaks, samtidig som jeg hadde flaks som ble bra så fort. Jeg har blitt sterkere etter smellen og har vunnet flere dueller. Det har ikke preget meg.

Ambisjoner

Etter å ha imponert stort på Stabæks juniorlag fikk Mehnert to kamper i Eliteserien for Stabæk som 18-åring i 2016 under skotske Billy McKinlays ledelse. Mehnert ble toppscorer i juniorserien G19 Interkrets i 2014 og kom på andreplass på samme toppscorerliste året etter. Men han klarte altså aldri å etablere seg på Stabæks A-lag.

I år scoret han imponerende 15 mål på 24 kamper i PostNord-ligaen avdeling 1, som Askers 2. divisjonsavdeling så fint het.

DEBUT: Marcus Mehnert og Ohi Omoijuanfo tar avspark i Eliteserien 2016 mot Aalesund i det som var Mehnerts offisielle A-lagsdebut for Stabæk. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix
DEBUT: Marcus Mehnert og Ohi Omoijuanfo tar avspark i Eliteserien 2016 mot Aalesund i det som var Mehnerts offisielle A-lagsdebut for Stabæk. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix Vis mer

2. divisjonslag trener like mye som eliteserielag, men er på et lavere nivå og uten de samme lønningene. Ved siden av å spille fotball har Mehnert jobbet som vikar på barneskole. Han ble også nominert til prisen for årets talent i 2. divisjon og har ikke mistet håpet om å ta steget tilbake til toppen av norsk fotball.

- Da jeg dro fra Stabæk bestemte jeg meg for at jeg skal tilbake til Eliteserien. Jeg har gått ned noen divisjoner for å bygge meg opp igjen, men har fortsatt det samme målet og er ekstremt motivert for å komme tilbake til det øverste nivået. Det tar litt tid, men målet mitt er å bli proff i utlandet på høyest mulig nivå.

Tre år i Brann

Mehnerts kontrakt i Asker gikk ut 1. november. Han har skrevet en treårskontrakt med Brann som begynner fra og med 2019. Der skal han konkurrere med Henrik Kjelsrud Johansen, Steffen Lie Skålevik, Azar Karadas og Daouda Bamba om en spissplass i Branns 4-3-3-system.

- Det blir et stort steg, men jeg har troen på meg selv. Med hardt arbeid og tålmodighet skal jeg utvikle meg videre. Jeg kommer hit for å spille mest mulig, sier Mehnert til Branns hjemmeside.

- Vi henter ham fordi det er en ung spiss som sto uten kontrakt. Det er en spiller som har gjort det veldig bra de siste sesongene, og vi har fått gode referanser på ham, forteller Branns sportssjef Rune Soltvedt til Bergensavisen.

Soltvedt sier også at det kan bli aktuelt med et utlån.

PS! Dagbladet har skrevet dette før i forbindelse med en sak om de 50 beste spillerne fra Akershus. På den lista var Mehnert for øvrig på 39. plass. Se hele lista her.