Brann-spurt helt til topps

BERGEN (Dagbladet): Brann - Moss 2- 0. I går gikk Brann-spillerne med hodet høyt hevet i 17.-mai-toget. Og med veldig god grunn. Feiringen startet kvelden før da Thorstein Helstad og Azar Karadas sørget for å skyte laget helt til topps på tabellen.

- Vi spilte ikke vår beste kamp av året, men vi vinner. Det viser styrken i dette laget, sier Thorstein Helstad, som nå har sikret seg åtte mål i årets serie.

- Hvis vi fortsetter så godt som vi har gjort i de åtte første seriekampene, kan alt skje. Vi tror at vi kan klare gull, men vi må passe oss for ikke å ta helt av. De fleste kampene gjenstår, sier Azar Karadas.

Pangavslutning

Helstad scoret det første målet i kampens 83. minutt etter rot i Mosse-forsvaret.

- Jeg hadde veldig lyst til å skyte på første mulighet, men valgte heldigvis å dra utover før jeg skjøt med venstrefoten. Da satt den der den skulle, sier Branns toppscorer.

Fem minutter seinere løp Raymond Kvisvik 40- 50 meter og sendte i vei et skudd langs grastustene. Azar Karadas snudde seg rundt og kastet seg mot en retur med høyrefoten. Der og da var det klart at Brann tok ledelsen i årets serie, foran erkerival Rosenborg.

Ikke bekymret

Det kreative arbeidsjernet Hassan El Fakiri måtte stå over kampen på grunn av tre gule kort i går. På grunn av presset økonomi må Brann finne hans erstatter i egne rekker. El Fakiri reiser til Monacco etter neste kamp mo Stabæk.

- Vi har flere gode spillere som skal testes ut på den plassen. Jeg er ikke bekymret, sier trener Teitur Thordarsson.