Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brann Stadion kan få kunstgress

Redde for oversvømmelse når det regner.

(Dagbladet.no:) I Bergen bygges det for fullt. Brann Stadion skal totalrenoveres, og ifølge planene skal herligheten stå klar til sesongstart om to år.

Det store spørsmålet nå er hvilket dekke man skal spille på når den nye arenaen står klar.

- Å legge naturgress kan fort bli gambling med 12 millioner kroner, sier Terje Reistad, daglig leder i Brann Stadion AS til Bergens Tidende.


På tomta der Stadion ligger, er grunnvannsspeilet nemlig så høyt oppe som 70 centimeter under bakken.

For å legge en gressmatte med drenering og varmekabler må man bore ned i bakken, og det byr på problemer at man kun kan bore en drøy halvmeter ned i underlaget.


Frykter oversvømmelse
- Vi får heller ikke dypluftet gressteppet med maskin hvis varmekablene blir lagt så høyt, forteller Reistad.

Med nye tribuner på alle sider av Stadion, forsvinner mye av luften gresset får ovenfra og fra sidene. Derfor ber flere eksperter utbyggerne vurdere kunstgress som et alternativ.

Med kunstig dekke må et varmekabelsystem ikke legges så langt under bakken, og man slipper å bore ned i grunnvannet med tilhørende risiko for oversvømmelser.

NYTT UNDERLAG FOR HJEMMELAGET? Brann Stadion kan få kunstgress etter nyrenoveringen, inntil videre får Martin Andresen & co spille på naturgress og håpe på finvær. Foto: Scanpix
NYTT UNDERLAG FOR HJEMMELAGET? Brann Stadion kan få kunstgress etter nyrenoveringen, inntil videre får Martin Andresen & co spille på naturgress og håpe på finvær. Foto: Scanpix Vis mer

Det bergenske regnværet er også grunn til bekymring for byggingen av de nye tribunene.

Man kommer til å heve gulvet i nordre tribune slik at gulvet henger mellom søylene, slik unngår man at vann flommer inn og gjør stor skade ved ekstreme nedbørsmengder.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling