Brann-stjernene ingen vil ha

Erlend Hanstveit, Azar Karadas, Thorstein Helstad, Alex Valencia og Svante Samuelsson er gjentatte ganger blitt koblet til interesserte proffklubber. Men etter sju serierunder står Brann fremdeles uten interessante bud. Det begynner å spøke for klubben som har budsjettert med spillersalg på 24,3 millioner kroner denne sesongen.

- Vi tror fremdeles på ett eller flere spillersalg i løpet av sesongen, sier sportslig leder Arne Møller, vel vitende om det økonomiske uføret som venter dersom budene skulle utebli.

I bakhånd har Brann et konvertibelt lån på 10 millioner kroner hos aksjonærene, som klubben helst ikke vil benytte seg av. Bruker Brann av lånet, vil aksjonærene spise seg ytterligere inn i klubben ved at de løser det konvertible lånet inn i aksjer.

- Dette ser vi på som en aller siste utvei, forklarer Møller.

Viser interesse

At Brann ennå ikke har fått interessante bud, betyr ikke at proffklubbene holder øynene vekk fra Bergensklubben. Her er lista over spillere som har vært i søkelyset:

  • Alex Valencia:
Sunderland

  • Thorstein Helstad:
Leeds, West Ham, Sunderland og Anderlecht

  • Erlend Hanstveit:
Sunderland, Heerenveen, Anderlecht og Celtic

  • Svante Samuelsson:
Ipswich og Everton

  • Azar Karadas:
Leeds, Udinese, Liverpool og Bayern München

Bare i løpet av den siste uka skal Everton ha sett nærmere på Svante Samuelsson og Bayern München på Azar Karadas. Karadas sa tidligere denne uka at han er smigret over interessen fra Bayern, og synes det er høres spennende ut at klubben vurderer ham som midtstopper.

- Smigret

Men høyest går spekulasjonene om Erlend Hanstveit snart vil signere for skotske Celtic. Lørdag meldte Glasgow-avisa Daily Record at en overgang vil skje innen kort tid.

- Celtic er interesserte, men det er ikke riktig at jeg står overfor et snarlig klubbskifte. Jeg har sagt at jeg skal gjøre ferdig utdanningen min i Norge (går siste året på videregående), og jeg trives i Brann. Eliteserien holder høyt nok sportslig nivå for meg per i dag, sier Erlend Hanstveit (20).

Men kommer det et tilbud til sommeren, vil unggutten vurdere det.

- Det er smigrende å være i vinden. Kommer det et tilbud, vil jeg ta stilling til det, men det er ikke gitt at jeg sier ja. På sikt har jeg mål om å bli proff. Gjerne i Storbritannia eller England, men like gjerne i Spania eller Italia, sier Hanstveit.

I dag diskuteres ingen overganger for Brann-stjernene. Da spiller samtlige Branns viktige kamp mot Lillestrøm på Åråsen.

TIL SALGS Branns to heteste salgsobjekt Azar Karadas og Torstein Helstad kan juble for Brann. Men foreløpig har ingen utenlandske klubber kommet med konkrete tilbud til de to.