JUBLET: Stabæk-spillerne sikret ett poeng. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
JUBLET: Stabæk-spillerne sikret ett poeng. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

Brann stoppet begredelig borterekke

 For første gang siden april slapp Brann søndag å reise tomhendt hjem i eliteserien. Bergenserne spilte 1-1 borte mot Stabæk.

Selv om det kun ble ett poeng, satte Brann i det minste en stopper for tapsrekken utenfor Bergen. Lars Arne Nilsens mannskap kom til Nadderud med fire strake bortetap i bagasjen. Forrige seier på fremmed gress kom da Viking ble slått 20. april.

Det var innbytterne som slo til da Brann endelig kunne juble for bortemål igjen. Etter 66 minutter ruvet Azar Karadas i luften og stanget ballen i nettet etter et presist innlegg fra Erik Huseklepp. Det var Branns første bortescoring etter over sju timer fotball.

Men målet rakk ikke til en etterlengtet borteseier. Bare seks minutter senere kom utligningen ved Kamal Issah. Etter mange Stabæk-trekk hamret ghaneseren inn 1-1.

På overtid fikk innbytter Fredrik Haugen en gyllen mulighet til å gi Brann alle poengene. Han driblet seg forbi Stabæk-keeper Mande Sayouba, men rotet det til i avslutningsøyeblikket.

Sjansefattig

Kampens første sjanse kom like før pause. Fra høyre ble Kasper Skaanes spilt alene gjennom, men Sayouba reddet skuddet med en solid beinparade. Resten av førsteomgangen var svært hendelsesfattig. Stabæk holdt lavt balltempo og slet med å skape noe mot et kompakt Brann-lag.

Først i det 59. minutt spilte hjemmelaget seg til en målsjanse. Moussa Njie skar inn i banen og banket til. Der et tilsvarende skudd føk i nettmaskene mot Lillestrøm i forrige runde, fikk Piotr Leciejewski en hånd på ballen. Like etter kom Brann til en enorm mulighet, men Deyver Vegas chip gikk over mål.

Løft

Toni Ordinas fikk forrige helg en drømmestart på livet som ny hovedtrener i Stabæk. Søndag måtte spanjolen ta til takke med uavgjort, men fire poeng på to kamper har gitt bærumsklubben et løft. Stabæk lå på nest sisteplass da Billy McKinlay mistet jobben. To serierunder senere har fjorårets bronselag klatret forbi Aalesund og Vålerenga. Det skiller to poeng til nedrykksstreken.

Til tross for Branns borteproblemer henger bergenserne likevel med i det øvre sjiktet. Det nyopprykkede laget ligger på femteplass takket være en knallsterk hjemmeform (6-1-0).

Neste søndag reiser Stabæk nordover for å møte Tromsø, mens Brann tar imot AaFK to dager tidligere.