NOK EN LEDER GÅR: Brann-fansen etterlyser flere poeng. Klubben trenger nye ledere, i dag trakk enda en seg. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
NOK EN LEDER GÅR: Brann-fansen etterlyser flere poeng. Klubben trenger nye ledere, i dag trakk enda en seg. Foto: Marit Hommedal / SCANPIXVis mer

Brann-styreleder går på dagen

TV 2-Davy forstår Brandtun godt.

|||(Dagbladet): Brann-styreleder Hans Brandtun slutter i jobben, melder Branns hjemmeside.

Styrelederen trekker seg med umiddelbar virkning, og begrunner det med for stor arbeidsmengde. Han har sittet i styret i åtte år, de to siste som leder.

Uforsvarlig å fortsette
- I den siste perioden har jeg fått tydelige signaler fra kroppen på at det er uforsvarlig å fortsette på samme måte. Jeg må derfor endre på arbeidssituasjonen. Dette går utover vervet i SK Brann, selv om mitt hjerte sier det motsatte, sier Brandtun til klubbsida.

Lars Moldestad erstatter Brandtun inntil videre. Moldestad fyller også rollen som daglig leder, etter at Bjørn Dahl ga seg april.

INGEN TRENER, INGEN PENGER: Brann-patriot Davy Wathne sier presset i Brann er umenneskelig i motgang. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
INGEN TRENER, INGEN PENGER: Brann-patriot Davy Wathne sier presset i Brann er umenneskelig i motgang. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

Brandtun sier han forlater Brann med god tro på at den kriserammede klubben klarer å snu utviklingen. Moldestad sier han har forståelse for at Brandtun gir seg.

TV 2-anker Davy Wathne er Brann-patriot, men er stadig hard mot sin kjære klubb. Han skjønner godt at Brandtun gir seg.

- Brann er en fotballklubb som veldig mange bryr seg om, det blir nesten umenneskelig å sitte der med ansvaret, spesielt i motgang. Jeg forstår godt at han tar hensyn til seg selv om helsen, sier Wathne til Dagbladet.

Ingen penger, ingen trener
Wathne mener det vil ta lang tid å bygge opp bergensklubben igjen, uten trener, uten penger og uten verken kortsiktige eller langsiktige planer.

UTE: Steinar Nilsen er ikke lenger Brann-trener. Foto: Heiko Junge / Scanpix
UTE: Steinar Nilsen er ikke lenger Brann-trener. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

- Jeg har stor sympati med Brandtun, han er en snill og velmenende mann, men ingen visjonær fotballeder. De finnes ikke i Bergen. En direktør i Brann må ikke nødvendigvis ha spilt for Brann på 80-tallet. Brann styres av folk som lever i fortiden. Når Bergens rikeste mann gir penger til Tromsø skjønner man hvordan Brann har stilt seg, sier TV 2-profilen.

Brann har den siste måneden mistet en rekke ledere. Trener Steinar Nilsen trakk seg nylig, og før det ble sportsdirektør Roald Bruun-Hanssen flyttet fra sin stilling.

Ønsker Peddien
Supporterne i Bergen ropte i vår på styrets avgang, nå er ønsket delvis innfridd.

TV 2-Wathne har en klar oppfatning om hvem som bør hyres inn av klubben.

UTE: Bjørn Dahl har gitt seg som daglig leder i Brann. Foto: Gorm Kallestad /  SCANPIX
UTE: Bjørn Dahl har gitt seg som daglig leder i Brann. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer

- Jeg ville øyeblikkelig fått Per Ove Ludvigsen inn i sin gamle rolle (som sportsdirektør), men dette handler mer om å bygge et hierarki og en gruppe av ledere som er gode sammen, som er kreative og ambisiøse og som får næringslivet til å tro «her skjer det noe spennende, dette tror vi på», sier Wathne.

UTE: Roald Bruun-Hanssen sluttet som sportlig leder. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
UTE: Roald Bruun-Hanssen sluttet som sportlig leder. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer