Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brann-supporteren fikk egen «Brann-tann» da jekselen måtte byttes: - Rykker litt i rota når det går bra

Denne kjærlighetserklæringen til favorittlaget er litt utenom det vanlige.

BRANN-TANN: Terje Kjeilen har en spesiell tann bakerst i munnen. En tann i rødt, hvitt og svart - fotballklubben Branns farger. Foto: Privat
BRANN-TANN: Terje Kjeilen har en spesiell tann bakerst i munnen. En tann i rødt, hvitt og svart - fotballklubben Branns farger. Foto: Privat Vis mer

(Dagbladet): Da 73 år gamle Terje Kjeilen måtte bytte ut en jeksel, fikk tannlegen Tormod Nygren en idé.

For de to snakket ofte om fotball når Kjeilen var innom tannlegen, og Nygren lurte på om ikke Kjeilen kunne tenke seg en Brann-jeksel.

- Det har jo vært mye om at folk har tatt tatoveringer på armer og overalt, men en tann med logo er det ikke mange som har hørt om, sier Kjeilen til Dagbladet og ler. Han takket ja med det samme.

Bergenseren har bodd på østlandet siden 1971, men kjærligheten til Brann og Bergen vil nok aldri forsvinne.

- Vi er patrioter her, kona er også fra Bergen. En gang Bergen, alltid Bergen.

- Moro

Kjeilen trodde først det var rundt tre år siden han fikk den noe spesielle «Brann-tanna». Men årene med opp og nedturer har gått fort for 73-åringen, som forteller at han fikk tanna for sju, åtte år siden.

BRANN-PATRIOT: Terje Kjeilen (73) er en skikkelig Brann-patriot. I munnen skjuler det seg en kjærlighetserklæring til klubben i hans hjerte. Foto: Privat
BRANN-PATRIOT: Terje Kjeilen (73) er en skikkelig Brann-patriot. I munnen skjuler det seg en kjærlighetserklæring til klubben i hans hjerte. Foto: Privat Vis mer

- Den er jo litt spesiell. Og så var det tannlegen min som kom på dette. Han fikk en tanntekniker til å lage den, og de trengte to forsøk på å få den perfekt, forteller han muntert.

Brann-patrioten liker den noe spesielle kjærlighetserklæringen til favorittlaget. Og at man ikke kan se den gjør det ekstra spesielt.

- Man må jo åpne munnen helt for å vise den fram! Det er ganske moro alt sammen egentlig. Den er rød, hvit og svart, i Brann sine farger, og så står det «Brann» der.

Oppvokst bak stadion

I sin tid som fotballspiller var Kjeilen en del av Fyllingsdalens fotballag. Men det er Brann som er favorittlaget. Ikke så rart med tanke på besteforeldrenes utsikt da han var en ung gutt.

- Besteforeldrene mine bodde rett bak Brann Stadion. Før tribunene ble så høye som de er nå, kunne vi stå og se ned på banen fra huset. Det ble et samlingspunkt, og var utgangspunktet for Brann-kjærligheten, forteller han.

Forrige sesong tok Brann en overraskende andreplass i Tippeligaen, etter å ha rykket opp fra førstedivisjon der de hadde spilt i én sesong. Året favorittlaget rykket ned var ikke godt for Kjeilen, men Brann-tanna ga ham heldigvis ingen ekstra tannpine.

- Det gjør heldigvis ikke vondt når det går dårlig. Jeg får heller andre verk, selv om det ikke går så inn på meg at jeg blir deppa. Jeg vet hvor fort det kan snu i fotball.

- Du merker ingenting altså?

- Det rykker litt i roten når det går bra. Men det er ikke noe pine når det går dårlig, sier han og ler.

Det var Bergens Tidene som først omtalte saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling