Brann-supporteren kan sende favorittlaget ned

Tim André Nilsen har scoret tre på de to siste kampene.

NYTT TAP: Sogndal og Tim Andre Nilsen (i midten) tapte 1-2 mot Vålerenga i går, men kan fortsatt berge plassen i Tippeligaen. Da må de trolig slo Brann - som er favorittlaget til bergenseren Tim Andre Nilsen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
NYTT TAP: Sogndal og Tim Andre Nilsen (i midten) tapte 1-2 mot Vålerenga i går, men kan fortsatt berge plassen i Tippeligaen. Da må de trolig slo Brann - som er favorittlaget til bergenseren Tim Andre Nilsen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB ScanpixVis mer

Om en knapp måned drar Sogndal til Bergen for å spille en svært viktig kamp i nedrykksstriden i Tippeligaen. For Sogndals nye yndling Tim André Nilsen handler det om langt mer enn det.

- Det er en guttedrøm å spille på Brann Stadion. Det er noe jeg aldri har gjort og jeg gleder meg utrolig mye, sier Nilsen til NTB.

- Stort Brann-herte Spissen har scoret tre mål på sine to siste kamper fra start. Mot Haugesund forrige helg var han med å sikre tre svært viktige poeng, men i søndagens bortemøte med Vålerenga ble det derimot kun et trøstemål for Nilsen og Sogndal som tapte 1-2.

22-åringen kom til Sogndal fra bergensklubben Nest-Sotra i sommer, men det er ikke tvil om hvilket lag som ligger hans hjerte nær.

- Jeg har alltid hatt et stort Brann-hjerte. Det har alle bergensere, konstaterer Nilsen, som har hatt partoutkort så lenge han kan huske.

Tenker ikke på Brann Derfor blir kampen på Brann Stadion om en knapp måned svært spesiell for spissen. I skrivende stund skiller det ett poeng - fordel Sogndal - mellom de to lagene på henholdsvis 14.- og 15.-plass. Derfor kan en Nilsen-scoring og Sogndal-seier i Bergen sørge for nedrykk for spisstalentets favorittlag.

- Jeg kan ikke tenke på det. Hvis jeg må score tre mål for at Sogndal skal holde plassen, vil jeg gjøre det. Når vi spiller den kampen er hele mitt hjerte i Sogndal.

- Da kan jeg ikke tenke på hvilken situasjon Brann er i.

Med scoringsformen Nilsen har for øyeblikket, kan han bli en viktig brikke for Sogndal i sesongavslutningen. Selv nyter han å få sjansen i eliteserien.

- Det er utrolig viktig for meg å gi tilbake gjennom scoringer, og det håper jeg gir mer tillit.

Viktig måned - Det er kanskje spesielt viktig med en plass i elleveren mot Brann?

- Ja, jeg håper jeg får spille der og vise meg tilliten verdig. Det blir utrolig spesielt.

- Han og alle de andre på laget kan bli avgjørende. Alle har sjansen til å bli helt, sier Sogndal-trener Jonas Olsson.

Sogndal går nå inn i en viktig måned. Først er det landslagspause, men så venter tabelljumbo Sandnes Ulf før seriemester Molde kommer på besøk til saftbygda.

Deretter kommer Brann-kampen 2. oktober. En kamp som kan vise seg å bli helt spesiell for Tim André Nilsen.

(NTB)