Brann tabbet seg ut mot Start - tapte ellevill sjansefest

Brann rotet det til for seg selv med grove personlige feil.

• Brann - Start 1-2 (0-1)

BRANN STADION (Dagbladet): Alt lå til rette for himmel eller helvete i Bergen da nedrykkstruede Brann møtte middalhavsfarer Start. Det gikk kun ni minutter før det ble veldig stille blant bergenserne.

Branns høyreback Daniel Mojsov har hatt mange tabber i år, og denne gang kom han i søkelyset igjen. Han ble liggende feil i forhold til Gudmundur Kristjànsson som kom i lange klyv langs sidelinjen. Lett match mot en svært treg Mojsov. Innlegget fra islendingen var vakkert, markeringen til Azar Karadas var tilsvarende slapp. Dermed kunne Mattìas Vilhjalmsson tuppe inn 0-1 til sørlendingene.
Start skiftet til en mer defensiv spillerstil i høst da de begynte å sige faretruende nærmt nedrykksstriden. Den taktikken var smart av Start-trener Mons Ivar Mjelde.

Start var nemlig ikke lett å lure på Brann stadion. Laget lå kompakt i førsteomgang, og var veldig farlige på kontringer. Start-spillerne gjorde også få feil, og var veldig displinerte i alle ledd.

Brann hadde et par farlige målsjanser i de første 45 minuttene. Men når laget gang på gang gjør personlige feil i eget forsvar, så blir det frustrerende for både spillere og publikum som kollektivt rev av seg flere hårtuster i førsteomgang.

Hjemmelaget gikk til pause til pipekonsert. Ikke den verste omgangen de har spilt i år, men det blir for mange feil i forsvaret som burde vært luket bort for flere måneder siden.

Når Brann i tillegg ikke får det til framover på banen, hvor redningsmann Marcus Pedersen sjelden kommer til en målsjanse, så blir det ofte en kamp i evig motvind for de rød-hvite.

Tabbeback
Brann startet andreomgang best med bedre offensivt spill. Ti minutter ut i andreomgang burde Azar Karadas nikket inn en redusering fra to meter. Men ballen skled av kraftpluggens skalle. Her burde det stått 1-1.

Men hva skjer? Brann-back Mojsov tabber seg ut igjen i forsvaret etter en mislykket klarering. Enest Asante takker og bukker og nærmest ler hele veien mot Brann-målet. Der mister han litt kontroll, og skuddet rotes i mål av Branns Azar Karadas som desperat prøver å redde sin høyreback. Da står det 61 spilte minutter på stadion.

Et kanonskudd
Brann fortsette omgangen med å presse gjestene. I det 81. minutt lyktes det endelig. Amin Askar fyrte av en suser fra 16 meter som blåste rett i nettet, kanskje via Marcus Pedersen. En fortjent redusering. I det 89. minutt hadde Mojsov en svær sjanse til å utligne, men han bommet fra seks meter alene med keeper.

Brann rotet det til for seg selv og gav Start to enkle mål etter tabber. Selv om Brann ikke har rykket ned enda, så ser det mørkere ut enn tidligere. Dette var en kamp de burde vunnet. Brann rykker ned om de fire siste kampene skal preges av forsvarstabber. Slik resten av sesongen har vært for Brann.

VANT: Start kom til Bergen og vant på Brann Stadion. Brann presset og presset, men fikk aldri målet som ville gitt poengdeling.
 Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
VANT: Start kom til Bergen og vant på Brann Stadion. Brann presset og presset, men fikk aldri målet som ville gitt poengdeling. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer