Brann til cupfinalen

Molde-Brann 3-4. Etter 109 minutters spill falt avgjørelsen på Røkke-løkka. En skadd Per-Ove Ludvigsen dempet ballen på brystet og banket Brann til cupfinalen.

Det ble en høydramatisk semifinale på Molde stadion. Raymond Kvisvik scoret to mål - og så ut til å bli den store Brann-helten. Men Molde snudde kampen med tre mål i løpet av åtte minutter. 45 sekunder på overtid ordnet Thorstein Helstad ekstraomganger.

Fire minutter ut i andre ekstraomgang scoret Per-Ove Ludvigsen seiersmålet.

Lund x 2

Bergenserne begynte kampen best. Og allerede etter seks minutter fikk østfoldingen Raymond Kvisvik stjernetreff på et frispark fra 20 meter. Med venstrefoten traff Super-Ray nettmaskene tett opp i Morten Bakkes høyre kryss.

I begynnelsen av andre omgang var go'foten fra Østfold frampå igjen. Kvisvik knallet inn 2-0 til Brann - og så ut til å bli dagens Brann-mann. Men Raymond og de tilreisende fra Bergen var ikke lenge i himmelen.

Under to minutter etterpå reduserte Molde. Nær sagt selvfølgelig ved Andreas Lund. Drøye fem minutter seinere var den sørlandske målmaskinen der igjen. Odd Inge Olsen sklei fram på høyresiden og slo inn til Lund, som nikket i mål via bakken.

To minutter seinere var Molde-ettermiddagen nesten for god til å være sann. Knut Anders Fostervold skallet læret i tverrliggeren, og for åpent mål kunne André Schei Lindbæk sette ballen i garnet.

Helstad på overtid

Men da alle på Røkke-løkka regnet med cupfinale for Molde dukket Thorstein Helstad. Den tidligere Hamkam-spilleren rundet keeper Morten Bakke og satte ballen i mål. Uret viste 90.45 og plutselig var alt åpent igjen.

Molde styrte spillet i ekstraomgangene. Brann ble presset tilbake på banen. En skadd Per-Ove Ludvigsen ble flyttet fram i angrepet.

Og nettopp Ludvigsen skulle til slutt bli den endelige matchhelten: Veteranen dempet elegant et overlegg på brystkassa. Lot ballen sprette en gang i graset før han dundret ballen i mål via Morten Bakkes keeperhansker.

Det er dermed duket for en klassisk cupfinalehelg i hovedstaden siste helga i oktober. Lørdag 30. oktober møtes Rosenborg og Brann på Ullevaal stadion.