Brann-tjuveri i de dype skoger

KONGSVINGER (Dagbladet) Kongsvinger - Brann 2-2 (0-1). Kongsvinger kunne, burde og skulle ha slått Brann på Gjemselunden igår. Og da unggutten - og banens beste - Marius Gullerud rolig ga KIL 2-1 ledelse etter 69 minutter trodde de fleste at det var klart for ny nedtur for bergenserne.

Men Mål-Mons Mjelde sørget for 2-2 like før slutt og det som for de fleste fortonte seg som et grovt Bergens-ran i de dype skogene mot svenskegrensen.

- Joda, vi er fornøyd med poengdeling i dag. Sier Mjelde som iskaldt fintet ut keeper på et greit idømt straffespark og utlignet til 2-2 fire minutter før slutt.

Da hadde Kongsvinger i mellomtiden hatt flere gode tilbud, blant annet en ren kanonade mot Brann-målet som utrolig nok gjorde både Brann-trener Kjell Tennfjord og Kongsvinger målløse.

En god porsjon Brann-flaks og en meget god målvakt Rhonny Westad, samt en for liten porsjon dyktighet fra Kongsvingerspillerne ga poengdeling. Dermed ble gårsdagens kamp forrige helgs diamentrale motsetning for Brann: Da spilte de seg til et utall sjanser mot Moss uten å få resultater. Igår spilte de seg til fire og ble belønnet med to mål.

- Rent tyveri, lød kommentarene fra tribunen ved kampslutt. Og KIL-trener Per Anders Sjøvold er helt enig:

- Denne kampen skal og bør vi vinne klart, sier han og teller opp fem, seks, sju klare KIL-sjanser det ikke ble mål av.

- Kongsvinger er definitivt bedre enn ifjor, sa kampens nøytrale smaksdommer: Fotballpresident Per Ravn Omdahl til Dagbladet.

Særlig i 1. omgang var glåmdølene mer aggressive og bedre enn uhyre tafatte bergensere. Anført av fint avbalansert midtbane med flankespillerne Svein Erik Sætre og Trym Bergmann, indreløperen Marius Gullerud og de to nykommerne Andreas Alm og Julian Johnsson sentralt, spilte Kongsvinger seg til en rad med hel- og halvsjanser. Særlig Svein Erik Sætres cornere og frispark skapte problemer for et usikkert Brann-forsvar.

- Ja, jeg innrømmer at vi ikke var særlig med da, sier Brann-trener Kjell Tennfjord. Som ikke desto midre kunne gå til pause med en høyst ufortjent 1-0 ledelse. Det sørget Kjetil Løvvik for på Branns eneste mulighet - et halvt minutt før pausesignalet.

En blåsvart himmel, en gråbrun, hard og ujevn gressbane og noen få tusen frosne tilskuere. Rammen rundt årets åpningskamp på Gjemselunden var under middels - og Brann og Kongsvinger klarte ikke å heve seg nevneverdig over omgivelsene.

- Men bare vent til graset blir grønnere, sier Mjelde. Som i likhet med flere av Brannspillerne sliter med småskader. Igår førte det til at Roger Helland måtte si takk for seg allerede etter åtte minutter, mens Kjetil Løvvik forsvant i pausen.

- Vi vet Kongsvinger er livsfarlige på dødballer, men de spiller en litt primitiv form for fotball med sine langpasninger over midtbanen. Og på dagens gressmatte ga ikke Branns mer spillende stil særlig utbytte, sier Mål-Mons.

<B>MÅL-MONS:</B> Mons Ivar Mjelde (midten) var Branns fremste brannslokker i Kongsberg. Her har han nettopp utliknet til 2-2.