Brann trakk Marseille

Se hvem Liverpool, Arsenal og Barca møter.

(Dagbladet.no): Branns prestasjoner i serie og cup den siste tiden har ikke akkurat styrket troen på et norsk Champions League-eventyr.

En sen scoring fra innbytter Njogu Demba-Nyrén i tirsdagens mesterligakvalik mot Ventspils ga likevel rødtrøyene sårt tiltrengt selvtillit - og et brukbart utgangspunkt foran returen i Latvia.

Om Brann passerer det hinderet, er det ingen uoverkommelig motstander som venter i tredje og siste kvalifiseringsrunde.

Der venter nemlig Marseille, som ble nummer tre i den franske serien sist sesong. Petter Vaagan Moen understreker at han ikke forskutterer noe som helst, sier seg godt fornøyd med dagens trekning i Sveits.

- Det er ikke håpløst det, det er et lag det bør være fullt mulig å slå ut. Men foreløpig har vi nok utfordringer med Ventspils og returmatchen til tirsdag, sier Petter Vaagan Moen til Dagbladet.no.

Brann fikk verdifull europacupmatching i UEFA-cupen i fjor, og viste at de på sitt beste er i stand til å hamle opp med god internasjonal motstand. Brügge ble slått over to kamper, Dinamo Zagreb ble slått på Brann Stadion og franske Rennes fikk såvidt med seg uavgjort på egen hjemmebane etter et straffespark like før slutt.

På den tida framsto imidlertid Brann som et annet lag enn de gjør nå.

- Jeg vet egentlig lite om nivået i Frankrike. Men Rennes hadde mange gode enkeltspillere, og den franske ligaen har mye kvalitet, sier Vaagan Moen.

MARSEILLE VENTER: Brann har 1-0 å gå foran returmøtet mot Ventspils i Latvia, takket være Njogu Demba Nyren og Erik Huseklepp. Greier bergenserne brasene er Marseille siste hindring før gruppespill i Champions League. Foto: SCANPIX
MARSEILLE VENTER: Brann har 1-0 å gå foran returmøtet mot Ventspils i Latvia, takket være Njogu Demba Nyren og Erik Huseklepp. Greier bergenserne brasene er Marseille siste hindring før gruppespill i Champions League. Foto: SCANPIX Vis mer

- Men det kunne blitt langt verre?

- Helt klart. Hvis det går veien mot Ventspils, er det helt klart muligheter.

I hjemmekampen mot latvierne dukket skuffende 6000 mennesker opp. Selv om Marseille ikke er noe publikumslag på samme måte som Liverpool, Arsenal og Barcelona, regner Vaagan Moen med at bergenserne kjenner sin besøkelsestid dersom Brann tar skalpen til Ventspils.

- Spiller du om en plass i gruppespillet, regner du med at publikum kjenner sin besøkelsestid uansett hvem vi hadde møtt. Vi får håpe de stiller opp neste gang. Det hadde vært utrolig stort om vi fikk muligheten til å spille i verdens største klubbturnering, sier Vaagan Moen.

De europeiske storlagene var heldig med trekningen.

Liverpool kunne trukket et lag som Atletico Madrid, men bør ha få problemer med belgiske Standard Liege. Arsenal møter nederlandske Twente, mens Barcelona nok ikke gråter over å møte vinneren av Beitar Jerusalem og Wisla Krakow.

3. rundes storkamp står mellom fjorårets kvartfinalist Schalke og Atletico Madrid.

Brann trakk Marseille
<B>HELDIG TREKNING:</B> Liverpool og Robbie Keane møter belgiske Standard Liege