Brann-trener tiet om Bakkes fortid

Branns assistent-trener Tor Thodesen nektet i går for at han visste om Brann-spilleren Marcus Bakkes kriminelle fortid. Nå innrømmer Thodesen at han var kjent med Bakkes fortid før Brann-spilleren kom til klubben.

Thodesen var sportssjef på Norsk Toppidrettsgymnas (NTG) da elev Marcus Bakke var under etterforskning for dynamitt-tyveri. Bakke ble seinere dømt for episoden. I går nektet Thodesen for at han viste noe om dette.

- Det er riktig at jeg nektet ethvert kjennskap til saken. Dette var fordi jeg ikke skjønte hvor langt journalistene var kommet med saken. Jeg underskrev taushetsløfte på NTG og kom der og da til at det ville være et brudd på taushetsplikten dersom jeg uttalte meg om saken, sier Thodesen til Bergensavisen (BA).

Thodesen involverte seg i saken for å unngå at Bakke skulle havne i fengsel. Brann-treneren står fast ved at Marcus Bakke er en snill gutt.

- Absolutt. Han er faktisk for snill. Han ble påvirket av en del eldre karer som han vanket med i Sandvika. Det er mitt bestemte inntrykk at de såkalte kameratene «ofret» Marcus i dynamitt-saken. Han var langt fra den mest sentrale personen i den saken, sier Thodesen.

Thodesen fortalte aldri Brann-ledelsen om Bakkes kriminelle fortid da 21-åringen ble hentet til klubben i sommer.

- Jeg fortalte Arne Møller og Teitur Thordarson at han hadde hatt problemer, men jeg utdypet det aldri, sier Thodesen til BA.

(Dagbladet.no)