I EKSTASE: Brann-spillerne lot seg hylle av de mange tilreisende fra Bergen etter 2-0-seieren i cupsemien mot Fredrikstad. 6. november spiller klubben sin første cupfinale siden 2004. 
Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
I EKSTASE: Brann-spillerne lot seg hylle av de mange tilreisende fra Bergen etter 2-0-seieren i cupsemien mot Fredrikstad. 6. november spiller klubben sin første cupfinale siden 2004. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIXVis mer

Brann-treneren: - En nesten umulig prestasjon

Davy Wathne synes det er trist at bergenserne ikke omfavner laget.

(Dagbladet): Brann-trener Rune Skarsfjord kan bli en vanskelig mann å komme utenom når årets trener skal kåres i norsk fotball.

Ikke bare har han ført bunnstridtippede rødtrøyer til medaljekamp i Tippeligaen - i går førte han dem til cupfinalen 6. november etter 2-0-seier på Fredrikstad Stadion.

Det er ikke første gang Skarsfjord er i cupfinalen som trener, i 2007 var han der med daværende Adeccoliga-middelhavsfarer Haugesund, og tapte klart mot Lillestrøm.

Å gå til cupfinalen med Brann opplever han imidlertid som en enda større bragd - til tross for den opplagte kvalitetsforskjellen på de to lagene.

- Da (i 2007) tok vi oss til finalen med hjemmekamp i både kvartfinalen og semifinalen. Å klare det med bortekamper i begge gjør prestasjonen nesten umulig, sier Skarsfjord til BA.

Lokalavisa har sjekket statistikken, og konkluderer med at Brann-treneren har et poeng: Siden 2000 har bare fire av 22 semifinalekamper blitt vunnet av bortelaget.

STOLT: Rune Skarsfjord er en het kandidat til prisen som årets trener. I går nådde laget en ny milepæl. 
Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
STOLT: Rune Skarsfjord er en het kandidat til prisen som årets trener. I går nådde laget en ny milepæl. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX Vis mer

I tillegg har altså Brann slått Viking borte i kvartfinalen, da Piotr Leciejewski sto som en supermann i straffekonken.

Ojo og Guastavino - igjen
I går ble keeperen en slags redningsmann igjen, for med en refleksredning midtveis i 2. omgang hindret han at Lars Grorud styrte ballen i eget mål.

- Jeg takket Piotr fem ganger etter den der, altså. Jeg var virkelig redd for at den skulle gå inn. Heldigvis gjorde den ikke det, det hadde vært jævla surt, sier Grorud til bt.no.

Like etter var det i stedet Brann som scoret via en motspiller, da Diego Guastavinos langskudd gikk via Vidar Martinsen og i en bue over FFK-keeper Jon Masalin. 

Kim Ojo fjernet all tvil da han halvt liggende bredsidet ballen opp i nettaket, etter flott innlegg av Birkir Sævarsson.

Rune Skarsfjord er ikke overrasket over at det var nettopp Ojo og Guastavino som fikset målene.

- Det er ikke så mange som gnir seg i øynene når Messi scorer for Barcelona heller, sier han.

Hylles av Brann-refseren
Årets Brann-utgave har vært lett å bli glad i for bergenserne, for Skarsfjord har greid å innføre en «never say die»-mentalitet i laget, og det har knapt vært et lag som har tatt Brann på innsatsen denne sesongen.

KLAR FOR SIN FØRSTE CUPFINALE: Få var gladere enn Kim Ojo på Fredrikstad Stadion i går.  Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
KLAR FOR SIN FØRSTE CUPFINALE: Få var gladere enn Kim Ojo på Fredrikstad Stadion i går. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Men til tross for en eventyrlig sesong ut fra forutsetningene er også Brann rammet av publikumssvikten i norsk fotball. Og det kan ikke Bergen som by være bekjente av, mener erkebergenser og TV 2-profil Davy Wathne.

- Lagånden og spiriten som er i dette laget er en fryd å se på. Helt fenomenalt! Brann fremstår endelig som et lag. Til og med Guastavino innordner seg . Brann er inne i en ny tidsalder. Derfor synes jeg det er trist at bergenserne ikke omfavner laget. Det burde være 17 000 og ikke 11 000 som møter opp på Stadion for å se dette laget, sier Wathne til BA.

Kaptein Erik Mjelde håper cupfinaleeffekten skal vise seg i de gjenværende seriekampene, og at Bergen-publikummet kjenner sin besøkelsestid.

- Dette tror jeg vil gi en kjempepositiv effekt på de siste kampene. Jeg håper i hvert fall det, sier han til bt.no.

SKRYTER AV BRANN: Davy Wathne er mektig imponert over årets Brann-lag. 

Foto: Oddmund Lunde / Dagbladet
SKRYTER AV BRANN: Davy Wathne er mektig imponert over årets Brann-lag. Foto: Oddmund Lunde / Dagbladet Vis mer