Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brann leder Eliteserien med seks poeng

Brann-treneren ikke helt fornøyd: - Vi tok ikke overgangene, vi kan bedre enn dette

Kåre Ingebrigtsen er imponert over Brann. Lars Arne Nilsen er bare sånn passe fornøyd.

FORBEDRINGSPOTENSIALE: Brann-trener Lars Arne Nilsen sier at de har mye å gå på - tross seier mot Rosenborg på Lerkendal. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
FORBEDRINGSPOTENSIALE: Brann-trener Lars Arne Nilsen sier at de har mye å gå på - tross seier mot Rosenborg på Lerkendal. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

TRONDHEIM (Dagbladet): - Brann er gode og gjør det vanskelig for oss, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.

- Det er veldig vanskelig å skape målsjanser på dem.

Brann-trener Lars Arne Nilsen er enig i det. Det var også planen på Lerkendal. Brann skulle vinne duellene midt i banen. Kantspillerne skulle ta seg av Rosenborgs backer og hindre innlegg. Og derfor har Brann-treneren mye å glede seg over med seks poengs margin på toppen av tabellen.

Men det som gleder mest er lagets utviklingspotensial.

- Vi var gode og vant fortjent, men vi var ikke strålende, sier Brann-treneren. – Vi hadde altfor mange overgangsmuligheter vi ikke klarte å gjøre noe med. Og der ligger det forbedringspotensial, vi har mye å gå på.

- Det ligger en del der.

Alle snakker om at «gullet ska hem». Alle utenom Lars Arne Nilsen. Han gleder seg over tabellen og at folk i Bergen er euforiske. Men han vet det er 18 kamper og 56 poeng igjen å spille om.

- Vi er ikke halvveis en gang, sier han. Det er veldig lenge igjen. Men vi har gitt oss selv et meget godt utgangspunkt og kommer til å være med i toppen lant utover høsten.

- Hvor lenge er opp til oss.

- Blir det vanskelig å takle presset og forventningene etter dette?

- Nei. Det er hyggelig å lede Eliteserien. Det er strålende at folk mener vi kan ta gull. Da kommer det flere folk på kampene våre. Men vi må bare jobbe videre, og kampen i dag viste at det er mye å ta tak i.

- Overgangsspillet vårt må som sagt bli bedre.

Lars Arne Nilsen er ikke overrasket over at Brann dominerte Rosenbirg før pause.

- Vi gjorde akkurat det vi skulle gjøre. Bortsett fra å ta de bruddene vi fikk da, det irriterer meg litt. Men alt i alt, når du reiser med seier herfra har du grunn til å være fornøyd.

- Vi er veldig glade.

- Og litt heldige, Nicklas Bendtners 2–2 scoring skulle vært godkjent?

- Ja, men sånn er fotballen. Det jevner seg ut over tid. I dag var det vi som hadde marginene på vår side.

- Følte dere presset før kampen?

- Det var ingen grunn til det. Vi var ikke favoritter. Men i framtida ønsker vi selvfølgelig å reise til Lerkendal med forventningspress.

- Den dagen det eventuelt skjer har vi virkelig tatt steg, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media