BRANN-TRENER: Lars Arne Nilsen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
BRANN-TRENER: Lars Arne Nilsen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

Brann-treneren nekter å gi opp gullet

Lars Arne Nilsens Brann satte Rosenborgs gullfest på vent. Treneren tror også Start fint kan sette kjepper i hjulene for serielederen.

Rosenborg kunne sikret seriegullet to serierunder før slutt søndag, men Brann tok seg av Strømsgodset og sikret fortsatt teoretisk spenning i gullkampen.

Selv om Brann ikke klarte å slå Rosenborg på hjemmebane i det som ble karakterisert som seriefinalen, mener Nilsen at gullkampen ikke er avgjort ennå.

– Start slår kanskje Rosenborg. Det går ikke å gi seg før det er helt slutt. Start kan fint slå Rosenborg hjemme. Det er uansett gøy å være med helt ut, og det er bra vi gir dem kamp helt til døra. Nå må vi bare komme oss så høyt som mulig, hvert fall topp tre, sa Nilsen til NTB etter søndagens 3-1-seier.

– Det er ekstremt viktig for oss å være topp tre og komme oss ut i Europa, la han til.

– Vanskelig

Fredrik Haugen, som satte inn den første i 3-1-seieren mot Strømsgodset, har litt mindre tro på bergensernes gullhåp.

– Vi må bare gå for å vinne de to siste kampene, og se hvor langt det bærer, men alle som skjønner fotball forstår at det mest sannsynlig blir veldig vanskelig. Vi hadde en matchball forrige helg, men den tok vi ikke. Da må vi bare gå for å vinne de to siste. Alt kan skje i fotball, men folk skjønner at det er veldig vanskelig, sa Haugen til NTB.

Karantene

Midtbanespilleren måtte følge forrige helgs storkamp mot Rosenborg fra tribunen etter å ha sonet karantene.

– Det kommer til å sitte lenge i bakhodet mitt. Det sier seg selv at man vil spille slike kamper. Det er det man lever for, men det er ikke så mye å dvele over. Nå gjelder det å vinne de to siste kampene og ta sølvet.

Mens Rosenborg kan sikre gull med seier over Start må Brann reise til Kristiansund og slå hjemmelaget neste serierunde. Tabelltreer Molde tar imot fjerdeplasserte Haugesund og kan avgjøre hvilke tre lag som får medalje.

(NTB)