Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brann trengte selvmål for å få uavgjort

Viking hindret klatring mot bronse.

POENGDELING: Branns Birkir Mar Sævarsson klarte ikke å nedkjempe Håkon Skogseid og Viking, til tross for et sjanserikt vestlandsderby i Bergen Foto: Marit Hommedal / Scanpix
POENGDELING: Branns Birkir Mar Sævarsson klarte ikke å nedkjempe Håkon Skogseid og Viking, til tross for et sjanserikt vestlandsderby i Bergen Foto: Marit Hommedal / Scanpix Vis mer

||| (Dagbladet.no): Brann - Viking 1-1.

Med Odds poengtap mot LSK friskt i minne kunne Brann-spillerne gå til kveldens vestlandsderby vel vitende om at medaljesjansene fortsatt er til de grader tilstede.

Viking har heller ikke slått Brann i Bergen siden 2003, men det tok lang tid for de røde å vise metallambisjoner på Stadion.

Med Erik Huseklepp hvilende på benken i første omgang slet Brann med å skape de største sjansene før pause, og i stedet var det Viking som tok kommandoen.

- Huseklepp har vært utrolig viktig for oss i hele år, og når han kommer inn blir det mye rom. Men han har vært skada og det er viktig å ikke drive rovdrift på ham, sier Jan Gunnar Solli.

Med Huseklepps innhopp etter en time kom imidlertid Brann-presset, og til slutt måtte Uwe Röslers gutter gi tapt og innrømme poengtap. Et greit resultat i en sjansefylt og underholdende kamp i Bergen.

- Vi scorer fortsatt for lite mål. Akkurat nå plages vi litt med å sette den, og er avhengig av et selvmål, sier Brann-trener Steinar Nilsen til TV 2, uten å være veldig misfornøyd med ett poeng.

Viking-trener Uwe Rösler er heller ikke misfornøyd.

- Vi var bedre i første, og åpent i andre. Vi svarte bra på noen kritiske spørsmål, men alt i alt er jeg fornøyd med det vi gjorde i dag, sier Rösler.

Ijehs sjette for året
Peter Ijeh trengte to muligheter på å gi Viking ledelsen halvveis ut i første omgang.

Først gjorde Kenneth Udjus en god redning da spissen fikk avslutte fra kloss hold med en hard markkryper, men da det påfølgende hjørnesparket traff hodet til Ijeh, måtte Brann-målvakten gi tapt.

Ijeh slo både Udjus og Bjørnar Holmvik i duellen og kunne heade i forlatt nett.

Før det hadde begge lag hatt flere gode sjanser i en underholdende kamp, for hjemmelaget burde David Nielsen ha gjort 1-0 noen minutter før Ijeh traff blink, da han kom alene med Thomas Myhre men slurvet med mottak og avslutning.

Selvmål ga utlikning
Etter pause kastet Brann inn både Erik Huseklepp (hvilt fra start) og Rudolph Austin, og det høye tempoet fortsatte i Bergen.

Thomas Myhre havnet i trøbbel da han påførte Viking et tidlig frispark mot etter et tilbakespill, men vartet opp med flere gode redninger etter hvert som Diego Guastavino, Jan Gunnar Solli og Huseklepp satte på turboen.

Derfor var det sikkert ekstra bittert for de bak hos Viking at det til slutt var et selvmål som skulle gi Brann utlikningen.

TOK LEDELSEN: Viking-spillerne ( fra venstre) Håkon Skogseid, Vidar Nisja, Birkir Bjarnason,Tomasz Sokolowski og Indridi Sigurdsson jubler over Peter Ijehs ( ikke i bildet) 0-1-scoring. Foto: Marit Hommedal / Scanpix
TOK LEDELSEN: Viking-spillerne ( fra venstre) Håkon Skogseid, Vidar Nisja, Birkir Bjarnason,Tomasz Sokolowski og Indridi Sigurdsson jubler over Peter Ijehs ( ikke i bildet) 0-1-scoring. Foto: Marit Hommedal / Scanpix Vis mer

Viking-kaptein Børre Steenslid kastet seg fram for å klarere da Jan Gunnar Solli kom til hardt og lavt innlegg fra høyre, men var uheldig og satte ballen i eget nett da han forsøkte å få ballen unna.

Og Brann fortsatte kjøret, men uten å komme til flere matchvinnende muligheter. Det endte 1-1.

Nilsen vist på tribunen
- Vi er litt skuffa i garderoben. Vi har nok av sjanser til å avgjøre, så vi burde scoret på mer enn et selvmål av alle ting, sier Solli, som ble kåret til banens beste av TV 2s seere etter å ha løpt seg helt utslitt.

- Det var litt antydning til krampe oppe i lysken, det er sånt som skjer når man løper noen mil, sier han.

Og Brann tror fortsatt på bronsen, til tross for poengtap på hjemmebane.

- Jeg tror vi har en god sjanse, vi må til Aalesund og ta tre der. Det er viktig, sier Jan Gunnar Solli.

- Vi er ennå med i fighten, og det er viktig at vi tar poeng i dag, sier Steinar Nilsen.

Begge lagene kunne ha grunn til å være frustrerte over poengtapet etter mange misbrukte sjanser, noe Roger Nilsen viste tydelig da han pådro seg dommer Espen Berntsens vrede og ble vist på tribunen noen minutter før slutt.

- Dårlig oppdragelse, det kan vi ikke ha noe av. Nei, jeg så ikke hva som skjedde, sier bror Steinar med et smil.

PS! Brann klarte ikke å ta mye innpå Odd i medaljekampen, men passerte flere milepæler i kveld. Ikke bare fikk Eirik Bakke sin 100. Tippeliga-kamp, men ettersom drøye 16 000 møtte opp for å se vestlandsderbyet satte også Brann ny rekord med 50 kamper på rad med et tilskuersnitt på over 15 000.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media