DÅRLIG FORM: Skuffet Sivert Heltne Nilsen etter overtidstapet mot Sarpsborg forrige helg. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
DÅRLIG FORM: Skuffet Sivert Heltne Nilsen etter overtidstapet mot Sarpsborg forrige helg. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

Tapte 0-2 hjemme på Brann Stadion

Brann ute av Europa: - De sliter med å skape noe som helst

Frarøvet møtet med Wayne Rooney og Everton.

(Dagbladet): Branns dårlige form fortsetter etter at de tapte 0-2 mot slovakiske Ruzomberok.

- Ett Brann-lag i normal form hadde slått ut det Ruzomberok-laget her, sa Eurosport-kommentator Kjetil Rekdal.

Brann spilte på mange måter en perfekt bortekamp i Slovakia, men et dødballsmål og en unødvendig straffe hjemme på Brann Stadion, frarøvet bergenserne møtet med Everton i neste kvalikrunde.

- Skaper lite

Forbindelsen Dalibor Takac og Kristi Qose skapte flere farligheter for bortelaget, og etter en time spilt satt den første ballen i nettet for slovakene.

Takac slo en fin corner. Qose kom seg først på ballen fem meter fra mål, og headet kula i Ethan Horwaths venstre hjørne. Den første store sjansen i kampen ble dermed mål.

Kvarteret senere skulle det bli verre for Brann.

Vito Wormgoor var sen i en takling på Takac. Straffe, ifølge dommeren. Dominik Kruzliak satte straffen iskaldt i høyre hjørne.

- Vi visste at de var gode på dødballer også lager vi en unødvendig straffe. Sånn er det, oppsummerte en skuffet Sivert Heltne Nilsen til Eurosport etter kampen.

- Dette Brann-laget sliter med å skape noe som helst, sa Kjetil Rekdal om Branns sjanser til å score to mål i løpet av det siste kvarteret.

Brann klarte aldri å komme tilbake, og får dermed ikke sjansen til å møte Wayne Rooney og Everton i neste kvalifiseringsrunde til Europa League.

- Det er ganske trist stemning blant hele gjengen. Vi skal ikke lyve. Det hadde vært kult å spille mot Everton på Goodison Park, sa Kasper Skaanes til Eurosport etter kampen.

Odd videre

Odd sikret på sin side avansement til den neste runden etter at de slo FC Vaduz 1-0 hjemme på Skagerak Arena.

I den tredje kvalifiseringsrunden til Europa League møter Skien-laget kroatiske Dinamo Zagreb.

Også Haugesund måtte seg slått ut av Europa etter at de tapte 2-0 borte mot polske Lech Poznan.

Darko Jevtic scoret det første målet for polakkene, mens Rosenborg-kjenning Nicki Bille Nielsen la på til 2-0 på overtid.