Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brann uten mål for første gang på 365 dager

Tapte hjemme mot Sandefjord.

MATCHVINNER: Ørjan Røyrane headet inn vinnermålet etter 14 minutters spill på Brann Stadion. Foto:  Marit Hommedal  / SCANPIX
MATCHVINNER: Ørjan Røyrane headet inn vinnermålet etter 14 minutters spill på Brann Stadion. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer

BERGEN (Dagbladet.no): Brann - Sandefjord 0-1.

Det er i dag nøyaktig ett år siden Brann sist gikk av banen uten scoring i Tippeligaen. 24. august i fjor spilte bergenserne 0-0 hjemme mot Rosenborg.

I kveld var det Espen Bugge Pettersen og hans forsvarskjemper som ble for sterke og gode for Brann.

- Det er ikke gøy å gå målløs av banen, for vi er vant til å score en del mål. Det føles urettferdig nå, men Sandefjord gjorde det vanskelig for oss, sier Jan Gunnar Solli til TV 2.

EN PÅ KJEFTEN: Erik Huseklepp og Brann gikk på en smell mot Sandefjord, og nå virker en bronseplass langt unna. Foto:  Marit Hommedal  / SCANPIX
EN PÅ KJEFTEN: Erik Huseklepp og Brann gikk på en smell mot Sandefjord, og nå virker en bronseplass langt unna. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer

Brann må dermed sannsynlig vinke farvel til medalje etter sjokktapet mot Sandefjord.
 
Etter seks hjemmeseirer på rad, lå alt til rette for den sjuende mot Sandefjord. Slik gikk det ikke. Sandefjord-keeper Espen Bugge Pettersen var banens gigant.
 
- Ta med Espen Nystuen også, sier TV 2-ekspert Nils Johan Semb.
 
Liten respekt
Sandefjord møtte Brann med liten respekt. De presset høyt, men Brann hadde ballen mest de første ti minuttene. Blant annet viste nyervervelsen Diego Guastavino seg fram ved et par anledninger.
 
Men det var Sandefjord som tok ledelsen etter 14 minutter.
 
Erik Mjelde skaffet seg rom på høyrekanten og la inn foran mål. Der dukket Ørjan Røyrane opp og headet ballen i nettmaskene. Til Brann-supporternes store sjokk.
 
- Det var et fint innlegg og jeg er fornøyd med den scoringen. Det er ikke så ofte jeg scorer med hodet, sier Røyrane til TV 2.

For det var nemlig duket for fest i Bergen i kveld. Da dommer Tom Henning Øvrebø blåste kampen i gang, var det klart at Brann hadde tangert rekorden til Rosenborg med over 15 000 tilskuere i 49 kamper på rad.
 
15 681 personer fant veien til Brann stadion i kveld.
 
Pipekonsert
Verre var prestasjonene ute på matta - sett med hjemmeøyne. Brann hadde ballen mest, men den første sjansen av format kom først etter 36 minutter. Erik Huseklepp stormet opp langs venstrekanten og avleverte ballen på hodet til Jan Gunnar Solli. Bare en feberredning fra Sandefjord-keeper Espen Bugge Pettersen forhindret utliking.
 
Akkurat slike ting Drillo bør ha fått med seg når han i morgen tar ut en ny landslagstropp ...
 
- Jeg har ikke hørt noe fra ham, men jeg regner med at jeg er med i diskusjonen - så får vi se hva som skjer framover, sier Bugge Pettersen til TV 2.

Farlig var det også da Guastavino tok frispark i det 43. minutt. Han skjøt én meter til side for mål.
 
Brann-spillerne måtte tåle pipekonsert da de gikk inn i garderoben til pause.
 
Startet offensivt
Steinar Nilsen - som må være Tippeligaens mest velkledde trener - hadde garantert ett og annet å melde i pausen. I alle fall startet de rødkledde andreomgangen svært offensivt. De vartet opp med flere farligheter. Sjansen Birkir Mar Sævarsson fikk etter 51 minutter var ikke annet enn gigantisk. Men han blåste ballen utenfor.
 
13 minutter ut i 2. omgang kom Azar Karadas inn for Brann i bytte med Sævarsson. Det betød mer muskler på topp. Brann presset og presset, men det ville seg ikke. Samtidig begynte Sandefjord å ta seg god tid på dødballene, til publikums store fortvilelse.
 
Da kvarteret gjenstod, gikk Azar Karadas i bakken innenfor 16-meteren. Publikum ropte på straffe, men dommer Øvrebø var totalt uenig. Og hadde rett.
 
Sandefjord forsvarte seg godt de siste minuttene. Spesielt dyktige var Espen Bugge Pettersen og Espen Nystuen.
 
Dermed tok Sandefjord sin tredje borteseier for sesongen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling