I SLAG: Amin Askar og Sarpsborg er i godt slag om dagen. Men til neste år må Askar tilbake til Brann, uansett hvilken divisjon de spiller i.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
I SLAG: Amin Askar og Sarpsborg er i godt slag om dagen. Men til neste år må Askar tilbake til Brann, uansett hvilken divisjon de spiller i. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Brann-utlånte Askar med ny vår i Sarpsborg: - Ikke tilfeldig at mange storklubber sliter

Fra underprestering i Brann til overprestering i Sarpsborg.

ÅLESUND (Dagbladet): Amin Askar stod raskt frem som en nøkkelspiller da han gikk fra Fredrikstad til Brann i 2012.

Med sin hurtighet og sin kruttsterke høyrefot banket han inn mange vakre scoringer, men i fjor ble han del av nedturen i Bergen, som endte i nedrykk.

Kontrakten hans med Brann strekker seg helt til 2017. Men der lagkameratene streber i OBOS-ligaen, er Askar utlånt til Sarpsborg 08.

Så langt er det ingen grunn til å angre på det valget, selv om Sarpsborg er en langt mindre klubb enn Brann.

Med kun ett tap på åtte kamper har Sarpsborg så langt i år sett ut som et topplag og ligger nå likt med regjerende seriemester Molde på tabellen.

- Det er veldig moro å spille om dagen. Vi har hatt muligheten til å vinne alle kampene vi har spilt i år. Vi kunne fort ha hatt enda flere poeng, sier Askar til Dagbladet.

- Får ufortjent lite ros Det er AaFK-trener Trond Fredriksen enig i. Han lot seg imponere over Sarpsborg i gårsdagens kamp.

- Sarpsborg er et kjempegodt fotballag. De får ikke så mye ros som de fortjener. Hvis navnet deres hadde vært Molde eller Rosenborg, hadde de fått mye mer skryt for den fotballen de spiller, sier Trond Fredriksen til Dagbladet.

- De spiller veldig morsom fotball og har gode ferdigheter med ballen. Sarpsborg kan kjempe helt i toppen, tror AaFK-treneren.

Det samme håper Askar.

- Alt er mulig. Vi er ikke et typisk «parkere bussen-lag» og liker å styre kampene våre. Sarpsborg er en veldig veldreven klubb som får mye ut av ressursene, mener 29-åringen.

- Vi har det tredje laveste budsjettet, men vi er på langt nær det tredje dårligste laget, sier han.

Der Brann sliter med å leve ut sitt potensial og utnytte sine ressurser godt nok, er situasjonen motsatt i klubben hvor Askar nå er utlånt til.

Sarpsborg 08 presterer i øyeblikket langt over det man kan forvente. Det overrasker ikke Askar.

- Det er ikke tilfeldig at mange storklubber sliter. Det er et stort press i slike klubber. I Sarpsborg er det lettere å ha fokus på fotballen og trene i ro. Det er mindre støy, sier han.

Blir Brann-spiller neste år Låneavtalen med Sarpsborg varer kun ut sesongen. Det betyr at Askar etter planen returnerer til Brann neste sesong.

- Ja, det er planen. Neste år blir jeg Brann-spiller igjen, sier 29-åringen.

- Gjelder det selv om Brann ikke skulle klare opprykk?

- Jeg har en kontrakt som jeg forholder meg til. I kontrakten står det at jeg Brann-spiller neste sesong, sier Askar.

Han er klar på at han trives godt både i Sarpsborg og i Brann.

- Det er to veldig forskjellige klubber, men jeg liker begge deler. Brann er en større klubb, men Sarpsborg er et bedre fotballag, konkluderer Askar.

SKRYTER: AaFK-trener Trond Fredriksen roser Sarpsborg 08.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
SKRYTER: AaFK-trener Trond Fredriksen roser Sarpsborg 08. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer