Brann våknet fra marerittet: - Vi trengte dette så utrolig mye

Spillere og trenere tydelig rørt etter triumfen i Stavanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Viking - Brann 0-2

(Dagbladet): Scoringer av Jonas Grønner (20) og Jakob Orlov (28) sørget for at Branns nesten to måneder lange mareritt endelig er over:

I vestlandsderbyet mot Viking tok bergenserne sin første seier siden 10. mai.

Mens det kravstore Stavanger-publikummet fortvilte med hjemmelagets spillere og trenere, var lettelsen og gleden blant medlemmene av Brann-leiren stor.

- Dette var så sinnsykt deilig. Vi trengte det så utrolig mye. Jeg føler vi har spilt mange kamper som dette, men vi kjempet og kriget for hverandre. Derfor ble det tre poeng. Vi har en lang vei å gå enda, men det skal bare bli bedre utover høsten, sier Brann-helten Jonas Grønner til C More.

Overlykkelig Norling Etter kampen var naturlig nok Brann-trener Rikard Norling meget fornøyd.

- Jeg tror dette er akkurat hva vi trengte. Dette er noe vi vil bygge videre på. Framfor alt var vi utrolig bra defensivt. Vi har fått rettet litt på forsvarsspillet fra tidligere. Samspillet begynner også å bli bedre mellom de bak der, sier en overlykkelig Norling til C More etter kampen, før han synser litt om den kommende høstsesongen:

- Vi har en vanskelig oppgave foran oss. Vi har bare elleve poeng. Det er ganske lite. Høsten blir vanskelig, men vi skal jobbe på, forsikrer svensken.

Samtidig hadde Viking-trener Kjell Jonevret svært lite, om noe, å glede seg over etter kveldens kamp. Det lot han også skinne gjennom i intervjuet med rettighetshaveren etter matchen.

- Det er fint å slippe å skylde på dommeren etter å ha tapt en kamp. Vi konstaterer at vi er elendige. Det er litt uventet, men etter 1-0-scoringen deres faller vi sammen og kommer aldri tilbake. Du kan gjerne kalle det en kollaps. Vi får gå hjem og gråte, før vi reiser oss. For sånn som dette skal ikke Viking framstå, sier en sint Jonevret.

I krise Brann kom til Stavanger med hele fem strake Tippeliga-tap i bagasjen. Liggende helt sist på tabellen, var krisen for lengst en smertefull realitet for Rikard Norlings unge mannskap.

Mot Viking kunne klubbens verste tapsrekke siden 1981 bli tangert, men den norske toppdivisjonen er som kjent ikke mer ujevn enn at alle kan vinne mot alle.

Det ble vestlandsderbyet utkjempet i Norges oljehovedstad stående som et nytt bevis på.

For det var ikke Viking, som kun lå seks poeng bak sølvplasserte Strømsgodset før kampstart, som var banens dominerende aktør.

Det var i stedet elleve hardt prøvede krigere fra Bergen.

Perfekte avstander mellom lagdelene og et aggressivt press kombinert med høy presisjon med ballen, sørget for at Viking effektivt ble kjempet i senk.

Sjokkåpnet Bare 17 minutter tok det før det 20 år gamle stoppertalentet Grønner steg til værs på en dødball og stanget inn 1-0. Bildene av Vikings Jón Dadi Bödvarsson i sjanseløs duell med hele tre Brann-spillere illustrerte viljen til de rødkledde og mangelen på markeringsevne hos de mørkeblå.

Stavanger-laget virket i det store og hele perpleks.

Det eneste Yann-Erik de Lanlay (22) og medspillerne klarte å produsere før hvilen var 22-åringens suser like over tverrliggeren etter 34 minutter.

Skremmeskuddet hjalp likevel lite. For bare sekunder seinere førte en passiv opptreden av André Danielsen og Christian Landu Landu til at Amin Askar kunne prikke et innlegg på foten til en møtende Jakob Orlov inne i 16-meteren.

Svensken avsluttet med ett touch og kunne like etter lykkelig konstatere at ballen snek seg mellom beina på Viking-kaptein Indridi Sigurdson og over målstreken.

Kontroverser I løpet av omgangen oppsto det også to kontroversielle episoder:

Først da Stéphane Badji gikk i bakken i duell med Kristoffer Haugen ved midtstreken, på stillingen 0-1. Sistnevnte var bakerste mann og Brann-leirens reaksjoner kunne tyde på at de mente midtbanespilleren ble fratatt en klar scoringsmulighet.

Den andre kom like før pause.

Da ropte både Björn Daniel Sverrisson og hjemmepublikummet på straffe etter at islendingen gikk over ende like innenfor 16-meteren, etter en tilsynelatende klar felling fra Erlend Hanstveit.

Ved begge anledninger lot imidlertid dommer Per Ivar Staberg spillet fortsette.

Ingen effekt Fra sidenlinjen virket Viking-sjefen svært lite fornøyd. I pausen tok Jonevret også ut Makhtar Thioune og erstattet ham med Vidar Nisja.

Ønsket om mer løps- og duellkraft sentralt i banen gjorde likevel ikke den store forskjellen som Jonevret, Nisja og resten av Viking håpet på.

Det var ikke fordi den nyankomne jærbuen var dårlig, men på grunn av Brann-spillernes bunnsolide prestasjon.

En prestasjon som tar laget over Tippeligaens nedrykksstrek.

<strong>PRESSET:</strong> Rikard Norling uttalte før sesongen at Brann kunne ta gull. Det har ikke hjulpet på lagets vanskelige tabellsituasjon. Foto: Anders Hoven, Digitalsport
PRESSET: Rikard Norling uttalte før sesongen at Brann kunne ta gull. Det har ikke hjulpet på lagets vanskelige tabellsituasjon. Foto: Anders Hoven, Digitalsport Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer