Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brann vant 3-1

Etter at «Super-Ray» Raymond Kvisvik kom tilbake til Brann, har ikke laget tapt en eneste kamp. Søndag ble det en sterk 3-1-seier borte mot Odd. Vi fulgte Tippeligaen direkte her. Molde slet seg til seier

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da publikumshelt Kvisvik returnerte til Bergen etter oppholdet i østerrikske Austria Wien, kom han hjem til et kriserammet lag uten selvtillit på bånn av tabellen.

Nå har Brann sagt farvel til bunnstriden. Kvisvik har hatt en enorm innflytelse. Etter hans inntreden etter sommerferien er det blitt 17 poeng på sju kamper etter fem seirer og to uavgjorte (borte mot topplagene Rosenborg og Viking).

Brann er definitivt årets store høstlag i norsk fotball.

Søndag var ikke Kvisvik like delaktig. Da var det de tidligere Aberdeen-kameratene Cato Guntveit og Robbie Winters som kom mest i fokus. Guntveit ordnet 1-0 og 2-0, før skotske Winters la på til 3-0 på straffe etter at banens beste, tomålsscorer Guntveit, var lagt i bakken.

- Ser oppover

- En skikkelig sliteseier. Vi jobbet godt som lag, sa Guntveit, som har vært plaget av skader etter returen til Brann.

- Meget sterkt å slå Odd på bortebane, det er få lag som klarer det, sa en glad Brann-trener Mons Ivar Mjelde.

Seieren gjør at Brann på 7. plass bare er fem poeng bak nettopp Odd på bronseplass. Det som så ut til å bli en ny sesong med kamp mot nedrykk, kan nå ende i medalje for bergenserne.

- Klart vi har begynt å se oppover. Vi går på banen i hver kamp for å vinne. Vi er gode nok for medalje, vi har jo slått alle lagene som ligger der oppe, sa Cato Guntveit.

- I 1. omgang var vi heldige. Ivar Rønningen sto som en vegg. Etter pause var vi mer nøyaktige, det ble bedre trøkk, sa tomålsscoreren.

Rant inn

Alle Branns mål kom i løpet av det første kvarteret i 2. omgang. Selv om Seyi George Olofinjana hadde et forsøk i tverrligger, var det Odd som hadde overtaket i store deler av 1. omgang. Men en god Brann-keeper Ivar Rønningen gjorde at det var målløst ved pause.

Odd-keeper Erik Holtan var ikke like god. Han var ikke patent på noen av Branns to første scoringer.

På 3-0 var kampen punktert, og Raymond Kvisvik ble byttet ut etter nok en vellykket kamp for ham og Brann. Det var Kvisvik som la ballen ned da Brann skulle ta straffen, men i stedet ble den altså tatt av Winters.

På 0-3 hjalp det lite for hjemmelaget at Martin Wiig reduserte til 1-3. Odds scoring kom for øvrig like etter at Kvisvik hadde forlatt banen...

(NTB)