BLE MATCHVINNER: Her jubler Branns Steffen Lie Skålevik med lagkompisene etter å ha satt inn kveldens eneste scoring i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
BLE MATCHVINNER: Her jubler Branns Steffen Lie Skålevik med lagkompisene etter å ha satt inn kveldens eneste scoring i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB ScanpixVis mer

Brann vant igjen, men bergenserne imponerer ingen

Brann fortsetter sin seiersrekke hjemme uten å underholde. - Så lenge vi vinner kan ingen sparke treneren, humrer en fornøyd Brann-trener, Lars Arne Nilsen.

• Brann - Start 1-0 (0-0)

BERGEN (Dagbladet): - Manglende underholdning? Er det ikke underholdning at vi vinner da? Om vi hadde prøvd å spille som Barcelona. Prøvd å imponere og underholde med noe vi ikke er gode til... Da hadde vi tapt kamp etter kamp, sier Lars Arne Nilsen.

Med 17 poeng og femteplass så langt i serien, har Brann overrasket de fleste. Brann har ikke tatt flere poeng så tidlig i sesongen siden de vant serien i 2007. Og treneren hadde nok sittet trygt om Brann ikke hadde tatt halvparten så mange poeng.

- Vi vinner ikke serien i år. Ta det helt med ro. Ingen grunn til å ta av - ennå - sier en fattet, men fornøyd Brann-trener.

Sol og et snev av sommer i Bergen, da Brann møtte gjestene fra Sørlandet i kveld. Med en fin ramme rundt kampen, lå alt til rette for god lørdagsunderholdning. I stedet for ble tilskuerne servert en søvndyssende første omgang.

Men rett skal være rett; selv om ikke de første 45 minuttene imponerte noen, så hadde Brann de største sjansene og det meste av spillet.

Vadim Demidov kunne fort headet Brann i ledelsen, men hodestøtet ble reddet på streken. Fredrik Haugen fyrte av et skudd i stangen, Steffen Skålevik hadde et farlig skudd og Fredrik Haugen kunne fort ha scoret. Men det ble bare nesten. Tar vi med at Daniel Braaten fikk et mål annullert for offside, så var det høydepunktene.

Start på sin side skapte lite. De var farlig frampå med et frispark i det 9. minutt, men skuddet til Kristoffer Ajer ble ikke vanskelig nok for Branns sisteskanse.

Start har ikke vunnet en Tippeligakamp siden juli i fjor, og sliter med å få til samspillet offensivt i årets utgave. Laget har flere hurtige spillere, som hurtigtoget  Chidiebere Nwakali, men tempoet framover blir preget av solo-raid, i stedet for hurtig samspill. Dermed ble de gule og svarte lett match for Branns defensive spillere, som bare stod og ventet på solo-løpene til gjestene.

Våknet etter pause
Brann-trener må ha sagt noen bevingede ord i pausen til sine menn, for det var mer fart og trøkk i 2. omgang. Og da fikk en spiss som ikke har fått det helt til å stemme i år, vist seg fram med en perle. Steffen Lie Skålevik dukket opp i 16-meteren i det 60. minutt, og fikk på mesterlig vis knallet ballen ned i høyre hjørnet for Start-keeper Håkon Opdal. Skåleviks første mål i Tippeligaen.

- Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har øvd på avslutninger i boksen, hvor jeg må ta i mot ballen på et touch før jeg skyter. Jeg har hørt i flere år at jeg ikke er god på akkurat dette. I hele vinter har jeg trent ekstra på situasjonen som ble avgjørende i dag. Det var herlig å se ballen i nettet, og jeg husker ikke engang hvordan jeg jublet, gliser matchvinneren.

Flott forarbeid av Azar Karadas som vant ballen i en hodeduell på Starts banehalvdel og like bra forarbeid av Fredrik Haugen som hadde målgivende.

Start gjorde et desperat forsøk i de siste spilleminuttene, og hadde flere halvgode angrep. Med litt flaks kunne Start ha fått en redusering i det siste spilleminutt. Men det ble bare nesten der også.

Start er litt optimistiske
- Det er ingen god følelse å gå så lenge uten seier (Start har ikke vunnet i Tippeligaen siden juli i fjor), men jeg så en del lyspunkter i dag som gjorde meg litt mer optimistisk enn tidligere i sesongen. Vi har bra tempo og spiller tidvis bra, men det stopper opp i de siste to-tre trekkene før vi skal avslutte. Blir vi bedre der, så tror jeg ikke det tar lang tid før vi kasserer inn vår første seier, sier Start-trener Steinar Pedersen til Dagbladet.

Brann vant fortjent, men noen stor fotballkamp ble det ikke.Brann-trener Lars Arne Nilsen har flere ganger sagt at underholdningen kommer. Så lenge Brann vinner er nok fansen fremdeles tålmodige.

- Jeg tror bergenserne liker at vi vinner. Det er underholdning nok. Foreløpig, sier Nilsen.

Uansett; Brann klamrer seg fast i øvre halvdel av tabellen, og er hittil ubeseiret hjemme på Brann stadion.

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.