Brann vant uten å imponere: - Det var mye følelser i dag

Leiesoldat scoret i debuten.

• Brann - Strømmen 2-0 (1-0)

BERGEN (Dagbladet): En leiesoldat fra Start og et scoringscomeback fra Erik Huseklepp sørget for at Brann vant årets første hjemmekamp.

- Vi gjør ingen toppinnsats i dag, men det er viktig å vinne så vi får opp selvtilliten, sier Brann-trener Rikard Norling til C More.

- Det var mye føleser i dag med premiere her hjemme og alt som har skjedd, sier Norling.

Litt mindre stemning og litt færre folk enn i fjor på Brann stadion. Rikard Norlings menn har som ambisjon om ta steget fortest mulig opp igjen i toppserien. Strømmen på sin side er spådd en tilværelse rundt midten av tabellen.

Første omgang ble ingen festforestilling. Strømmen la seg defensivt og forsvarte seg greit, uten å virke overivrig til angripe.

Noe helt annet
Men det er en slik type spill Brann må lære seg å takle i OBOS-ligaen. Da gjelder det å ha tålmodighet og evne til  slå til når sjansen byr seg. Og ikke rote det til i forsvar, slik laget gjorde til gangs i fjor.

Om hjemmelaget var preget av nerver i første seriekamp, vites ikke, men det tok 25 minutter før Brann skapte noe som helst.

Da stakk Branns debutant Alejandro Castro støvlesnuten fram etter en stuss fra Jakob Orlov. Fra tre meter greide Brann-spissen å score sitt første mål for bergenserne.

Castro er for øvrig på utlån fra Start denne sesongen, og kan fort bli en veldig viktig mann for rødtrøyene i år.

Bom alene med keeper
Bare fire minutter senere burde gjestene utlignet. Branns forsvar fortsetter i år, som i fjor, å gjøre merkelige klareringer. Men alene med keeper ble midtbanespiller Eirik Schultze for usikker. Her burde bortelaget utlignet.

Så skjedde det ikke så mye mer. Brann-spiss Jakob Orlov var nære på i det 41. minutt, men fikk ikke kontroll da han skulle lirke ballen i mål fra tre-fire meter.

Brann styrte mesteparten av spillet, og vi ser tendenser til at Branns midtbanespiller Kasper Skaanes kan bli en viktig midtbanemotor for bergenserne.Men Brann imponerte ingen de første 45 minuttene. Kun målet varmet, denne småkjølige vårdagen i Bergen.

Brann hadde kontrollen
Andre omgang ble nærmest en kopi av de første 45. Brann hadde spillet, men spilte ikke god fotball. Strømmen på sin side slet med å få til et angrepsspill. Resultatet ble en småmerkelig fotballkamp som stort sett foregikk på midtbanen og delvis inne på bortelagets banehalvdel.

Men så våknet plutselig rødtrøyene i det 77. minutt. En vakker gjennombruddspasning fra Kristoffer Larsen fant Erik Huseklepp inne i 16-meterfeltet. Huseklepp kunne ikke bomme, og dermed har mannen som fikk pes i fjor for å ikke finne målmaskene, godt i gang med årets sesong.

Scoringen var nok en stor lettelse for bergensernes yndling, som har et stort press på seg i år.

Brann vant årets første hjemmekamp uten å underholde. Men i OBOS-ligaen er det ikke alltid lett for godt lønnede Brann-spillere å imponere med teknisk og underholdende finspill. Det vil nok tilskuerne på Brann stadion også merke i år.

- Det kladder litt. Det er litt humpete i dag, sier Erik Huseklepp til C More.

I kveld var det solgt 8500 billetter. Drøyt 5000 møtte opp for å se bergenserne vinne som forventet mot Strømmen.