MATCHVINNER:  Erling Knudtzon ble matchvinner for Lillestrøm med scoring rett før pause.
MATCHVINNER: Erling Knudtzon ble matchvinner for Lillestrøm med scoring rett før pause.Vis mer

Brann var ikke et topplag likevel

Tapte 1-0 for Lillestrøm. Senket av Erling Knudtzon.

Lillestrøm - Brann 1-0 (1-0)

LILLESTRØM (Dagbladet): Brann kom til Lillestrøm onsdag kveld for å bevise at laget hører hjemme i toppen av Tippeligaen. I så fall måtte bergenserne stoppe hjemmelagets måltyv - Fred Friday - som hadde åtte scoringer før kampen. I tillegg måtte laget sørge for farligheter selv.

Men det var Lillestrøm som åpnet - og avsluttet - best.

Den forløsende scoringen kom to minutter før pause. Bassel Jradi stormet opp på venstrekanten og skjøt på mål. Erling Knudtzon fanget opp returen fra Piotr Leciejewski og sendte hjemmelaget i ledelsen.

Flere scoringer ble det ikke. Med seier kunne Brann hatt like mange poeng som Odd på tredjeplass, og virkelig sendt av gårde et skremmeskudd i Tippeligaen. I stedet falt laget ned til sjetteplass.

Lillestrøm er nummer sju etter kveldens trepoenger.

Målrike oppgjør På forhånd ventet mange et målrikt oppgjør i solskinnet på Lillestrøm. Forrige gang lagene møttes på Åråsen - i august 2014 - endte det med 4-3 til Lillestrøm. Og historien er full av eksempler: Scoringer er blitt bøttet inn begge veier.  

Hjemmelaget åpnet med et spillemessig overtak. Men første store sjanse kom ikke før etter en halvtime. Malaury Martins frispark på hodet til Erling Knudtzon havnet i stolpen. Fred Friday fanget opp returen, men ble avblåst for offside.

To minutter før pause lyktes hjemmelaget. Bassel Jradi kom seg fri på venstrekanten og skjøt mot Piotr Leciejewski. Keeperen måtte gi retur. Da dukket Knudtzon opp. Og han feilet ikke.

- Bittert Til TV 2 i pausen uttalte Brann-spiller Vadim Demidov at Lillestrøm ikke skulle hatt et innkast i forkant av situasjonen.

- Vi holder oss til planen. Men det er bittert. Vi får prøve å snu det i andre omgang, sa midtstopperen.

Mer fornøyd var målscorer Knudtzon:

- Returen datt ned i beina mine. Men vi må ha høyere tempo i alt vi gjør, både offensivt og defensivt, erklærte han. En imponerende stor skare Brann-supportere var ikke fornøyd da de gikk til kiosken i pausen. Men fortsatt gjensto 45 minutter.

Alene med keeper Sju minutter ut i andre omgang kunne Fred Friday muligens punktert kampen for hjemmelaget. Han kom alene med Leciejewski, men avsluttet ikke som en toppscorer verdig.

Publikum på Åråsen var i form nå. Sakte, men sikkert var Lillestrøm i ferd med å male i stykker gjestene.

Brann trengte mer energi og oppfinnsomhet i angrep. 28 minutter før slutt satte trener Lars Arne Nilsen innpå Erik Huseklepp.

Brann presset i sluttfasen. Men en god Arnold Origi i Lillestrøm-buret - og litt for mye løskrutt - gjorde at gjestene ikke fikk med seg poeng.

INNBYTTER: Erik Huseklepp kom innpå 28 minutter før slutt, men det hjalp ikke Brann.
INNBYTTER: Erik Huseklepp kom innpå 28 minutter før slutt, men det hjalp ikke Brann. Vis mer
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.