Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Brann var nonchalante

Åtvidaberg etterlyser revansjelysten hos den norske serielederen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): «Pinlig». «Flaut.» «De satte seg i skammekroken der de hører hjemme.» Slik prøver bergenspressen å sette ord på fornedrelsen av å bli slått ut av Europa av en middelhavsfarer i Sveriges nest høyeste divisjon.

Åtvidaberg-trener Kent Karlsson er overrasket over at Brann ikke var mer tente.

- Jeg hadde trodd de ville være mer revansjesugne etter tre strake tap i Tippeligaen, men de følte seg nok sikre på at ville klare det. Man kunne se på Brann at det fantes nonchalanse, sier Karlsson til Dagbladet.no.

- Hva skuffet deg mest med Brann?

- Jeg hadde som sagt et forventet dette revansjebegjæret, men det så jeg ingenting til. Det ble en frustrasjon da de ikke lyktes, og gneldring dem imellom. De var ikke den lagenheten de burde vært, sier Karlsson.

Stengte av Andresen

Åtvidaberg-treneren har imidlertid tatt større skalper før. På 70-tallet ble de ikke helt ukjente blåtrøyene fra Stamford Bridge sendt hjem fra Sverige i skam, med Karlsson på banen.

- For ca. 30 år siden slo vi ut Chelsea i cupvinnercupen. Vi spilte 1-1 borte, og klarte 0-0 hjemme. Det minnet nesten litt om nå, flirer han.

PINLIG: Over to kamper klarte ikke Brann å slå ut det svenske 1. divisjonslaget Åtvidaberg. Svenskenes trener mener Brann ble for nonchalante. Foto: SCANPIX
PINLIG: Over to kamper klarte ikke Brann å slå ut det svenske 1. divisjonslaget Åtvidaberg. Svenskenes trener mener Brann ble for nonchalante. Foto: SCANPIX Vis mer

Mye av hemmeligheten bak gårsdagens triumf var å nøytralisere Martin Andresen.

- Vi prøvde å låse Martin Andresen så mye som mulig. Jeg har sett på video hvordan han agerer, og det er som regel han som setter i gang angrepene. Vi forsøkte å låse ham så han ikke fikk ballen fra backlinjen, og lyktes vel ganske godt med det. På en måte var de enkle å forsvare seg mot. Det ble mye lange baller, men de var ineffektive og tunge i straffefeltet. Selv med et utall innlegg kom de sjelden til avslutninger, sier Karlsson.

Det var likevel ikke Andresen som skuffet ham mest av Brann-spillerne:

- Thorstein Helstad har ikke vært så god. Han har gjort noen innhopp, men virker vel å mangle kamptrening.

Skuffet over Brann

Kaptein Daniel Johansson innrømmer at de ble noen glass øl i natt - men det skulle da bare mangle etter å ha slått ut den norske serielederen.

- Det ble rätt så lugnt, ler han.

- Vi hadde aldri trodd på det her. Vi hadde håpet å få et OK resultat borte, og da vi fikk 3-3 i Bergen var det over all forventning. Vi trodde de skulle være bedre, sier Johansson.

image: - Brann var nonchalante

I motsetning til Brann viste Åtvidaberg-spillerne herlig lagmoral og spilte med hjertet utenpå drakta. De er eneste gjenværende svenske lag i europcupen - og er naturligvis blitt hele Sveriges kjæledegger.

Men å si at Brann ble slått ut av et svensk amatørlag blir å strekke det for langt, mener Johansson.

- Vi trener i prinsippet hver dag. Seks ganger i uka pluss kamp. Alle spillerne har betalt, og de fleste klarer seg på lønna de får. En del har likevel halvtidsjobber eller studerer ved siden av. Men Åtvidaberg har ambisjoner, og målet på sikt er å rykke opp, sier Johansson.

<B>ÅTVIDABERG-JUBEL:</B> Mats Haglund og resten av lagkameratene jubler etter å ha tatt ledelsen 1-0 mot Brann i gårsdagens kamp.