Brann varsler oppsigelser

- Håper å få til frivillige løsninger, sier Bruun-Hanssen.

VARSLER OPPSIGELSER: Branns daglige leder Roald Bruun-Hanssen (tv) sier at klubben kan bli nødt til å si opp ansatte for å kutte kostnader. Her sammen med styreleder Lars Moldestad.Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
VARSLER OPPSIGELSER: Branns daglige leder Roald Bruun-Hanssen (tv) sier at klubben kan bli nødt til å si opp ansatte for å kutte kostnader. Her sammen med styreleder Lars Moldestad.Foto: Marit Hommedal / SCANPIXVis mer

Brann kan komme til å måtte si opp ansatte, dersom ikke folk i klubben går ned i stilling eller tar permisjon uten lønn på frivillig basis.

Klubben ga sine ansatte beskjed tidligere i uken om at personalkostnadene i administrasjonen må ned, skriver bt.no.

- De ansatte har fått et brev, og vi har også hatt et allmøte. Budskapet er at vi må kutte kostnader. Håpet fra vår side er å få til frivillige løsninger, sier daglig leder i Brann, Roald Bruun-Hanssen.

Han sier at inntektene i klubben har falt drastisk de siste årene, og det er nødvendig å bli færre ansatte. Avdeling sport har kuttet flere ansatte allerede, og nå er turen kommet til administrasjonen.

Han sier at dersom de ansatte ikke følger den oppfordringen de nå har fått, kan det være reell fare for at klubben må gå til oppsigelser av ansatte.

Den daglige lederen ønsker ikke å si noe om hvor mange årsverk som må bort, eller hvor store kutt innenfor personalkostnadene som må til. I 2009 var 69 ansatte tilknyttet Brann konsernet.

- Kan det bli aktuelt å tilby sluttpakker?

- Det har vi ikke diskutert, sier Bruun-Hanssen.

Bt.no skriver at Brann for to år siden hadde driftsinntekter på 186 millioner kroner. I år regner man med inntekter på 120 millioner kroner. Det er 6,4 millioner lavere enn budsjett.

Inntektssvikten skyldes i hovedsak lavere inntekter enn forventet på publikumssiden, cupen, medieavtalen og butikkdriften.

(NTB)