- Brann vet det kan bli ubehagelig

Rösler har slått rødtrøyene tre ganger i år.

• Direkte klokka 18: Sju kamper i Tippeligaen

(Dagbladet.no): Ikke noe lag har gitt Brann så mye trøbbel denne sesongen som Viking. Tre kamper har gitt tre Viking-seire: 1-0 i mars (treningskamp), 3-1 i juni (serie) og 2-0 (cup). 

I kveld er det siste sjanse for Brann til å gjøre noe med statistikken. Men et Viking-lag på sølvjakt vil selge seg dyrt - og Uwe Rösler vet hvordan Viking skal få seriemesteren i kne.

- Vi vet hvordan Brann kan slås. Vi har respekt for dem, de har vært det beste laget i år og fortjener seriegullet. Men Brann vet at det kan være veldig ubehagelig å møte Viking, så det er nok en gjensidig respekt, sier Rösler til Dagbladet.no.

Tror ikke på tjenester

Han fnyser av dem som mener Viking vil få det enklere fordi Brann ikke har noe å spille for.

- Når du har vunnet gull, og får medaljene foran hjemmepublikummet, vil du gjøre dagen komplett ved å vinne kampen. Jeg tror ikke på noen tjenester, og særlig ikke for oss som også kommer fra Vestlandet, sier Viking-treneren.

Han satt ringside da Brann ble rundspilt av Hamburg torsdag, men forventer ikke like mye generøsitet fra bergenserne i kveld.

JAKTER SEIER NUMMER FIRE: Uwe Rösler har slått seriemsterne tre ganger så langt denne sesongen. I kveld vil de ha seier nummer fire. Foto: ERLING HÆGELAND
JAKTER SEIER NUMMER FIRE: Uwe Rösler har slått seriemsterne tre ganger så langt denne sesongen. I kveld vil de ha seier nummer fire. Foto: ERLING HÆGELAND Vis mer

- De var veldig gjestfrie mot meg, men neppe så mye at de vil gi oss de tre poengene, sier han.

Viking har for øyeblikket 2. plassen i Tippeligaen, to poeng foran Lillestrøm og Stabæk. Gjennom Romerikes Blad ba LSK-trener Tom Nordlie denne uka Brann-spillerne om å være profesjonelle mot Viking selv om de har vunnet seriegull.

- Hvis de taper hjemme mot Viking, vil sikkert mange si de ikke gjorde alt for å vinne, sa Nordlie.

Ville ikke snakke om medalje

- Jeg synes det er interessant at Nordlie må minne om ting han har noen kontroll over, i stedet for å fokusere på eget lag og hans egne styrker, sier Rösler.

Før sesongen var ikke medalje i tankene til Uwe Rösler. Da Dagbladet antydet det ikke var noen umulighet, var tyskeren rask til å avfeie muligheten.

- La meg minne om hvordan det gikk med Viking i 2006, sa han.

- Men Tippeligaen er jo blitt sånn - det svinger fra år til år.

- Brann vet det kan bli ubehagelig

- Nei. Vi har en lang vei å gå, og må styrke laget på flere områder, ikke minst i angrepet. De vi har må i tillegg forbedre seg. Først i mars vil vi lage ordentlige målsettinger, men det vil ikke være topp 3 i år, sa han.

Vil bringe stolthet til Viking

Det kan han selvsagt få rett i. Men Viking har en unik sjanse, og selv om medaljesnakk er noe av det verste Uwe Rösler vet, skjønte han etter hvert at det ikke kunne være noen umulighet.

- I januar og februar ville jeg definitivt sagt nei, men etter at jeg hadde fått studert spillerne, ferdighetene og profesjonaliteten, da så jeg muligheter, sier Rösler.

- Vi ønsker å bringe litt stolthet til Viking, og spillerne ønsket revansj for i fjor. Vi ville spille underholdende fotball, og det har vi gjort. Nå vil vi fullføre det vi har jobbet hardt for i 10 måneder, sier han.

Viking har igjen Brann borte og Vålerenga hjemme, og Rösler forventer at seks poeng kreves for å ta sølvet. Lillestrøm har igjen Start borte og Sandefjord hjemme - og har bedre målforskjell.

Men Rösler tror gamleklubben vil få det tøft mot et Start-lag som kjemper mot nedrykk.

- LSK har en god sjanse til å vinne begge kampene, på papiret har de et enklere program enn oss. Men jeg kan si deg én ting: Start i Kristiansand er det verste stedet å dra akkurat nå. Start må vinne, og Benny (Lennartsson) vil fyre dem opp. De har gode spillere og spiller for å overleve. Det kan bli interessant, sier Rösler.

BRANN UTEN KAPTEINEN: Bergenserne må klare seg uten Martin Andresen i kveld. Thomas Myhre er klar mellom Viking-stengene.