Brann vil bygge ny stadion

BERGEN (Dagbladet): Går det som Brann vil, kan byens fotballstolthet spille på en splitter ny stadion i 2005.

Champions League-eventyret er glemt og drømmer om en ny og bedre framtid har overtatt i Brann-ledelsen.

Høyt på lista står en ny stadion.

Brann eier i dag sitt eget anlegg idag. Det koster 12 millioner kroner i året, inkludert lønn til banemannskap og renter på lån. Andre norske eliteserielag, med unntak av Lillestrøm, bruker anlegg som eies av kommunene. Prisen de betaler årlig ligger på én til halvannen million kroner.

Bergen kommune er foreløpig med på planene om et nytt stadionanlegg og sender i disse dager ut invitasjon til en rekke forskjellige interessenter for å møtes til samråd 28. august.

- Sportslig framgang gir tillit i næringslivet. På sikt tror jeg vi skal klare å få til mye spennende i et samspill med næringsliv og Bergen kommune, sier direktør Bjørn Dahl.

En drøm

- Jeg har en drøm om at vi kan ha et nytt stadionanlegg klart i Bergen i år 2005, men kan ikke garantere at det blir virkelighet. I sommer har jeg vært i Kina og sett at alle store byer har praktfulle fotballanlegg, som slett ikke er slike firkantede bokser som vi ser her i landet. Det må være mulig å få til et bygg som arkitektonisk står seg godt i Bergen, sier byrådsleder Anne-Grete Strøm-Erichsen til Dagbladet.

Til samrådet vil hun ha med NFF-president Per Ravn Omdal, representanter fra Stabæk og Rosenborg som kan fortelle hva de vil med nye stadionanlegg, representanter fra kulturlivet i Bergen, foruten næringslivsintesser, eiendomsutviklere og strategiske politikere.

- Mye kan skje

Det pågår allerede en debatt om lokalisering av et nytt stadionanlegg.

Men direktør Bjørn Dahl har større problemer enn stadion akkurat nå.

- Vi ligger godt innenfor budsjettet i år, men det innebærer spillersalg for 24,3 millioner kroner for at resultatet skal ende på 5,5 millioner kroner i overskudd. Vi skal være lykkelige om vi klarer å få balanse i år, men mye kan ennå skje i positiv økonomisk forstand.

I reserve har Dahl ti millioner kroner som står på høyrentekonto i form av et konvertibelt lån. Han mener det skal være uproblematisk å la det stå urørt, i alle fall i år. En liten trøst er at det kan bli noen kroner i fortjeneste på cupen, som ikke er tatt med i budsjettet.

- I 1999 tjente vi opp mot 700000 kroner på å nå cupfinalen. En kan spørre seg hvor forbundet gjør av alle inntektene, sier direktør Bjørn Dahl.

<B>TRØSTER SEG:</B> Brann-direktør Bjørn Dahl trøster seg med at Bergen kommune og næringslivet i byen har visjoner om å bygge et nytt stadionanlegg for sine helter i Brann.