Brann vil fjerne ti ansatte

Flere fikk med seg brev hjem i går.

MISTER SPILLERE OG LEDERE: Brann kapper i alle ender av organisasjonen. Foto: Marit Hommedal / Scanpix
MISTER SPILLERE OG LEDERE: Brann kapper i alle ender av organisasjonen. Foto: Marit Hommedal / ScanpixVis mer

Sportsklubben Brann er i økonomisk krise. Ti ansatte har fått beskjed om at det går mot slutten i klubben, skriver Bergens Tidende.

Blant dem som har fått beskjed er markedssjef Kristian Jæger og daglig leder i Brann Stadion AS Terje Reistad. Ifølge BT fikk flere ansatte i Brann torsdag brev med seg hjem.

Budskapet var at de er innkalt til samtale om deres jobbframtid i klubben. Det står også at de ansatte gjerne må stille med advokat.

- Det er riktig at enkelte ansatte har fått et brev, men det er ingen oppsigelse. Vi er fremdeles midt i en prosess, så jeg har ingen flere kommentarer, sier daglig leder Roald Bruun-Hanssen til Bergens Tidende.

Spillere forsvinner Tidligere er alle ansatte i Brann-administrasjonen henstilt om å gå ned i stilling eller å ta permisjon uten lønn. Hvis ikke kunne det gå mot oppsigelser. Frivilligheten uteble, skriver regionavisen. Sportsklubben har plukket ut de stillingene som ønskes fjernet.

- Jeg er en av dem. Resten får du ta med Roald Bruun-Hanssen. Det er han som må svare på dette, sier markedssjef Kristian Jæger.

Han har vært markedssjef for rødtrøyene siden 1999. Heller ikke Reistad vil si noe, utover at han også har fått brev. En rekke viktige spillere forlater Brann foran 2011-sesongen. Petter Vaagan Moen (Queens Park Rangers), Jan Gunnar Solli (New York) og Eirik Bakke (Sogndal) forsvinner til andre lag. I tillegg har Cato Guntveit og David Nielsen lagt opp, mens Gylfi Einarsson reiser hjem til islandske Fylkir.

Inntektssvikt I 2008 hadde bergenserne driftsinntekter på 186 millioner kroner. I år er tallet trolig rundt 120 millioner. Det er betydelig inntektssvikt, og 6,4 millioner kroner lavere enn budsjettert. 2011 blir heller ikke noe godt år.

- Alle vet at vi har det vanskelig økonomisk. Vi er midt inne i en prosess rundt nedbemanning, så jeg ikke ønsker å si så mye om før vi er ferdige, sier styreleder Lars Moldestad.

Etter det BT erfarer er også Stian Unnvik (drift i Brann Stadion AS), Tonje W. Grieg (Brann-butikken) og restaurantsjef Johan Johansen stemplet som overflødige og fått innkallelse til ledelsen. Det samme gjelder Jan-Erik Larsen, tidligere daglig leder og nå pensjonist. Han har jobbet med å ta vare på gamle minner i klubben, i den hensikt å lage et museum.

(NTB)