Brann vil ha Sandstø

Odd Grenlands Arne Sandstø topper Branns ønskeliste over nye trenere. Selv ser Sandstø på Brann-jobben som en av landets mest spennende trenerjobber.

Hvem bør overta Brann?

Si din mening!

BERGEN (Dagbladet): I går formiddag begynte Brann-ledelsen å diskutere hvem som bør overta etter Teitur Thordarson som tirsdag sa opp jobben.

Ingen i Brann ville i går kommentere hvilke trenernavn man har blinket seg ut. Men Dagbladet er kjent med at særlig én person er ønsket på Brann Stadion: Odd Grenlands trener Arne Sandstø.

- Det eneste jeg kan si om dette er at spillergruppa vil bli sentral i spørsmålet om hvem som blir ny trener, sier sportslig leder i Brann, Per Ove Ludvigsen.

I dag kaller Ludvigsen inn spillerne for nettopp å høre deres syn på hvem som bør overta etter Thordarson. Stopperkjempen Roy Wassberg legger ikke skjul på sin begeistring for Sandstø.

- Han har jo gjort en kjempejobb med Odd. Sandstø, ja herregud, sier Wassberg.

Han hadde i går ikke diskutert Sandstøs navn med resten av sinne spillerkolleger.

- Men jeg kan godt tenke meg at resten av spillergruppa ville ha vært positiv til Sandstø om han skulle bli aktuell, sier han.

Suksess i Odd

Han presiserer likevel at han ikke kjenner til hvor mye eller lite aktuell Sandstø er for Brann. Han viser også til at en mulig Sandstø-overgang trolig vil koste penger.

- Så det kommer eventuelt an på hvor mye Brann er villig til å bruke på en ny trener. Sånt må veies opp mot eventuelle spillerkjøp, sier Wassberg.

Sandstø har hatt stor suksess som Odd-trener siden han tok over før 2000-sesongen. I Brann er det særlig hans faglige dyktighet som framheves. Også hans avslappede, men likevel bestemte personlighet virker tiltalende på. Og ikke minst scorer 36-åringen høyt på at han er bergenser.

- He, he. Det er selvfølgelig smigrende å bli nevnt. Men jeg har to år igjen av kontrakten min med Odd, og den forholder jeg meg til, sier Sandstø til Dagbladet.

Fristet av Brann

Tidligere har den utflyttede bergenseren snakket nærmest drømmende om trenerjobben for hjembyens fotballstolthet. Så seint som 4. november i år svarte Sandstø følgende på Bergens Tidendes spørsmål om han ville være rette mann i Brann:

«Det vet man aldri. Forutsetningene og rammebetingelsene for å satse sportslig måtte selvsagt bli lagt til rette. Det er alle trenere avhengig av, men jeg ville ikke vært det minste redd for utfordringen. Å være med på en ny, frisk start i Brann, ville vært spennende.»

I samme intervju la han ikke skjul på at han tror en Brann-jobb ville vært et pluss med tanke på en jobb utenfor Norges grenser:

«Vil du til utlandet, er det bra for CV-en din å ha trent en klubb som Brann. Klart jeg er fristet av det.»

Kan bli dyrt

Ifølge sportssjef i Odd Grenland, Jan Sæterbakken, har klubbene ikke hatt kontakt om en mulig trenerovergang. Han varsler samtidig at det kan bli dyrt for Branns allerede skakkjørte økonomi å hente Sandstø.

- Det er klart at når vi har kontrakt med treneren i to år til, så er det vi som sitter i førersetet hvis en henvendelse skulle komme, sier Sæterbakken.

ØNSKET I HJEMBYEN: Bergenser og Odd-trener Arne Sandstø kan bli mannen som overtar for Teitur Thordarson. Her takker de hverandre for kampen etter at Odd Grenland slo Brann 3-1 i Bergen i vår.