Brann vil ikke på TV

Sportsklubben Brann skal vises tre ganger på norske TV-skjermer i andre halvdel av Tippeligaen. Det er alt for mye i følge Brann-direktør Bjørn Dahl.

- Vi selger færre billetter i distriktene når kampene går på TV, sier Dahl som mener kompensasjonen fra fotballforbundet på langt nær er stor nok.

- Vi får 100 000 for hver TV-kamp. I tillegg får vi et beløp i slutten av sesongen som regnes ut fra klubbenes tilskuersnitt. Men det er ikke i nærheten av å dekke tapet vårt, mener Dahl.

Han er også kritisk til at de direktesendte kampene skal starte så sent som kl.20.00.

- For det første har vi fått signaler om at mange barn ikke får lov til å gå på Stadion når kampen begynner så sent. Dessuten sliter mange med ferger og busser når de skal hjem etter kampen. Ikke alle bor i byen, forklarer Brann-direktøren, som mener den beste løsningen ville være å spille de direktesendte kampene før den ordinære Tippeliga-runden starter.

- Ideelt sett burde kampene starte 16.00, sier Bjørn Dahl.

Forslaget avises imidlertid fra sportsjef Bjørn Taalesen i TV2.

- Dette synes jeg er fotballforbundets problem. Vi har betalt for en vare, og forventer at den blir levert. Vi må jo få noe igjen for de 135 millionene TV 2 og NRK har betalt for denne avtalen, mener Taalesen.

(Dagbladet.no)