Brann vil kjøpe Eik-Tønsberg

Mens Erik Solér vil kjøpe Brann, lurer bergenserne med planer om å kjøpe 2. divisjonsklubben Eik-Tønsberg.

Ifølge Bergens Tidende har Brann i lang tid diskutert et oppkjøp av vestfoldklubben de hentet Petter Furuseth Olsen fra.

- Eik-Tønsberg har et stort potensial, med nytt stadion på vei opp i byen. Klubben har et nedslagsfelt på en halv million mennesker innenfor en times biltur. Sammen med den halve millionen som befinner seg i vårt nedslagsfelt, kan dette være interessant, sier Arne Møller, sportslig leder i Brann til Bergens Tidende.

Det som foreløpig setter en stopper for handelen er Branns økonomi. Den er like dårlig som Eik-Tønsbergs. I hvert fall inntil Thorstein Helstad blir solgt i sommer.

Derfor er planene foreløpig lagt på is i vent av bedre øko-tider.

- Det kan hende at vi vil vurdere dette på ny dersom rammebetingelsene forandrer seg, sier Møller. Brann er redd for konkurranse om 2. divisjonsklubben når planene blir kjent.

- Det spørs om vi får en lik sjanse igjen. Når dette blir kjent, er jeg ganske sikker på at andre klubber kommer på banen. Men får vi muligheten, skal vi vurdere det på ny, sier Møller.

Brann er en av tre klubber som proffagent Erik Solér vil kjøpe sammen med en internasjonal storklubb. I tillegg har Leeds snust på Bergen-klubben uten hell.

(Dagbladet.no)