Brann vil lære av RBK

Brann vil lære av Rosenborg for å bli en bedre fotballklubb. Ikke minst åpenheten er noe bergenserne misunner trønderne.

Åpenhet, vennlighet og folkelighet er viktige faktorer i Rosenborg. Brann har på mange måter framstått som en lukket gutteklubb, med ledere som tror de sitter med fasitsvar på alt.

- Rosenborg har ekstrem åpenhet, noe jeg setter stor pris på, men jeg synes vi har åpnet oss mer i løpet av året. Vi ser til RBK for å lære, men det er ikke bare å kopiere den klubben, sier Brann-formann Harald Schjelderup til NTB.

For drøyt åtte måneder siden overtok han ledervervet i landets mest turbulente idrettslag. Det har vært en sesong med økonomisk krise, indre stridigheter - og brukbare sportslige resultater.

Samtidig er Rosenborg i ro og mak blitt dobbeltmester og har kvalifisert seg for mellomrunden i Mesterligaen, under Nils Arne Eggen.

Sjette trener

Bortsett fra et sabbatsår har Eggen hatt treneransvaret i Rosenborg de siste ti årene. Brann er i ferd med å ansette sin sjette trener i løpet av samme tidsrom. Harald Aabrekk søkte om permisjon fordi han følte at det var umulig å fortsette i sportsklubben.

I løpet av november skal Brann ansette trener, sportslig leder og direktør. Schjelderup er ute etter et team som klubben kan forholde seg langsiktig til. Man vil ha kontinuitet, som i Rosenborg.

- Problemet i Brann er at vi ikke har hatt noen klubbfilosofi, og med nye trenere har det kommet en ny spillestil. Vi må bruke tida framover på å avklare filosofien, sier klubbformann Harald Schjelderup.

(NTB)