Brann ville ha Hareide

Landslagssjefen bekrefter.

Landslagssjef Åge Hareide takket mandag kveld nei til å bli ny Brann-trener, melder Bergens Tidende.

- Det kom en henvendelse fra Brann til Norges Fotballforbund om at de ønsket å prate med meg, og jeg har informert Brann om hvordan jeg ser for meg framtiden, sier Hareide til avisen.

- Jeg har kontrakt med fotballforbundet ut 2009-sesongen, og det kan også hende at jeg trener landslaget i VM 2010. Ut over det har jeg ingen kommentar.

Ifølge Bergens Tidende har Hareide vært i dialog med Brann siden VM-kvalifiseringskampene forrige måned.

- Vi har vært i direkte kontrakt med flere kandidater, men har fremdeles ingen kommentar til konkrete navn, sier Branns sportssjef Roald Bruun Hansen.

Hareide skal i samtaler med Brann ikke ha lagt skjul på at han kunne tenke seg en trenerjobb i klubben, men han fant at tidspunktet ble feil.

Da det stormet som verst etter den svake starten på VM-kvalifiseringen, var Hareide krystallklar på at han ikke vil trekke seg fra jobben som landslagstrener.

Brann har gitt uttrykk for at klubben ønsker en sterk leder med lang erfaring som Mons Ivar Mjeldes etterfølger. Hareide har ikke lykkes mad landslaget, men som klubbtrener har sunnmøringen seriemesterskap både med svenske Helsingborg, danske Brøndby og Rosenborg.

TAKKET NEI TIL BRANN: Brann henvendte seg til NFF med tanke på å hente Åge Hareide til Bergen. Det var ikke landslagssjefen interessert i. Foto: SCANPIX
TAKKET NEI TIL BRANN: Brann henvendte seg til NFF med tanke på å hente Åge Hareide til Bergen. Det var ikke landslagssjefen interessert i. Foto: SCANPIX Vis mer

(NTB)