Brann vinner gullet etter pause

For de er midt på pausetabellen.

(Dagbladet.no) Brann leder serien med seks poeng og har allerede lagt en hånd på seriegullet.

Mye takket være veldig gode andreomganger.

Bergenserne har nemlig bare ledet seks ganger til pause denne sesongen. Likevel har de klart å hale seirene i land etter hvilen.

- Vi har vært litt trege i starten i noen kamper, men så har vi fått litt kjeft i pausen og hevet oss veldig, sier Thorstein Helstad til Dagbladet.no.

Det ferskeste eksempelet: I begge de to siste kampene har det vært 0-0 til pause, men Brann vant begge 4-0.Helstad legger til at det er ikke alltid de første 45 har vært dårlige. Noen ganger har de bare ikke fått uttelling.

RBK best før pause

Dagbladet.no har regnet ut hvordan tabellen ville sett ut dersom kampene bare hadde vart i 45 minutter.

En slik tabell betyr selvfølgelig ikke noe i seg selv, men bakgrunnstallene forteller faktisk en del interessante poeng.

BEDRE TRENT: Brann-gutta er bedre trent i år, mener toppscorer Thorstein Helstad. Det er en av grunnene til at bergenserne snur flere kamper enn noen andre lag. Foto: ARNT E. FOLVIK
BEDRE TRENT: Brann-gutta er bedre trent i år, mener toppscorer Thorstein Helstad. Det er en av grunnene til at bergenserne snur flere kamper enn noen andre lag. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

• Som at Strømsgodset bare én gang har ledet til pause. Drammenserne har ofte havnet bakpå, men har også klart å hente seg inn igjen en del ganger. Godset har tatt 13 poeng etter pause, sammenliknet med utgangspunktet ved hvilen.

• Rosenborg er det laget i Tippeligaen som har gjort det best de første 45 minuttene, men trønderne har rotet bort sju poeng etter pause.

• Sandefjord ligger høyt oppe på pausetabellen, men sist på den virkelige tabellen. Vestfoldingene har tapt altfor mange poeng etter pause.

• Stabæk har etter 21 serierunder like mange pausepoeng som Brann, men har ikke vært like giftige etter hvilen.

Spiller til dommeren blåser

En viktig egenskap i fotballen er å spille til dommeren blåser. Det hjelper ikke å lede til pause eller til det er igjen fem minutter, hvis du slapper av og ryker mot slutten.

Det handler om å være kald i hodet når det koker de siste minuttene - og å være godt nok trent til å ha friske bein hele veien.

- Vi er bedre trent i år enn i fjor og klarer å holde tempoet oppe i 90 minutter, forteller Helstad.

Brann vinner gullet etter pause

Og ikke minst handler det om å ikke gi opp. Du må ha selvtillitten banket så langt inn i hodet at du alltid har trua på at du kan snu det.

Brann har mye rutine i laget sitt - og vet alt om disse tingene.

- Vi lar oss ikke stresse av at det står uavgjort eller av å ligge under. Selv om ikke vi har klart å snu alle kampene, vet vi at vi ofte klarer det, sier Helstad.

Og med trua på dette - og evnen til å gjennomføre det - har Brann sikret seg et forsprang på seks poeng i Tippeligaen, fem kamper før slutt.

PEPPER I PAUSEN: Thorstein Helstad sier at det ofte hjelper å få litt kjeft av Mons Ivar Mjelde i pausen.