- Brann vinner på EM

Tidligere RBK-trener Trond Sollied tror Brann stiller sterkere enn Rosenborg i tippeligaen når EM er ferdig. - Brann får en maksimal oppladning til serien starter igjen, sier han.

Rosenborg har seks spillere i EM-troppen, og har i tillegg to spillere som måtte melde EM-forfall: Erik Hoftun og Jan Derek Sørensen. Trond Sollied var RBK-trener under Frankrike-VM i 1998, og fikk sjøl føle bivirkningene etter et stort mesterskap.

- Jeg merket godt hva som skjedde med laget. Vi var i fysisk ubalanse etter VM. En mann var attpåtil skadet. De som ikke spilte mye hadde ikke trent godt, og vi måtte bruke tid på å få dem tilbake i normal form, sier Sollied til BA.

Rosenborg tapte for Sogndal i den første kampen etter VM, og Sollied tror ikke spillerne syntes det var så stort med tippeligafotball.

- Motivasjonen spilte inn. Rent fysisk er det ikke noe problem dersom man har spilt flere kamper under mesterskapet, sier Brügge-treneren.

Også Brann-trener Teitur Thordarsson øyner en fordel ved at ingen av spillerne hans er i den norske EM-troppen.

- Under EM brukes treningene til restitusjon og kampforberedelser. Det blir ikke som en vanlig trening, og det kan bety en del for formen til dem som ikke spiller alle kampene, sier Thordarsson.

  • Brann spiller treningskamper mot Halmstad, Stabæk og Sogndal i EM-perioden.