Brann vurderte Kovacs-protest

Bruun-Hansen vil ha fair play-debatt.

KONTROVERSIELT: Branns målvakt Håkon Opdal vrir seg i smerter mens Peter Kovacs (bak) har satt inn 2-0 til Odd under cupkampen mellom Odd og Brann på Skagerak Arena i Skien lørdag kveld.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
KONTROVERSIELT: Branns målvakt Håkon Opdal vrir seg i smerter mens Peter Kovacs (bak) har satt inn 2-0 til Odd under cupkampen mellom Odd og Brann på Skagerak Arena i Skien lørdag kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Odd Grenland - Brann 5-1.Verken keeper Håkon Opdal eller Brann-trener Steinar Nilsen var nådige i sine karakteristikker av Peter Kovacs etter at den høyreiste ungareren utnyttet at førstnevntes kne kollapset og trillet inn 2-0 til Odd i kvartfinalen i cupen.Ingen kan klandre Kovacs for å ikke følge regelverket, men særlig fra Brann-hold ble det hevdet at Odd-spissen brøt med akseptable standarder for fair play.

Derfor vurderte Brann å legge inn en offisiell protest for å få klarlagt hvilke prinsipper som gjelder for god sportsånd i norsk fotball, meldte TV 2 Sporten i kveld.

- Det er en situasjon ingen har opplevd før, og vi er opptatt av å belyse spørsmålet på prinsipielt grunnlag. Vi har tapt fotballkampen, og må bøye oss for det, men vi vil få situasjonen belyst på et prinsipielt grunnlag, sa Branns sportslige leder Roald Bruun-Hanssen til TV 2 Sporten etter kampslutt.

Droppet protestenBruun-Hansen var først og fremst ute etter å finne ut hvem som har ansvaret når situasjonen havner på spissen ved at keeper er den som går i bakken. - Situasjonen er unfair og spørsmålet er hvem som kunne gjort noe med det. Når du ser det live og når du ser TV-bildene kan du sette tingene i sammenheng. Man så at Opdal var preget av skaden, og vi observerer at spilleren (Kovács) er usikker. Han ser på keeper og ser opp og leter etter dommeren for veiledning. Hadde det skjedd lenger ut på banen ville ballen blitt rullet ut på sidelinjen, poengterte Bruun-Hanssen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer