Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brann vurderte Kovacs-protest

Bruun-Hansen vil ha fair play-debatt.

KONTROVERSIELT: Branns målvakt Håkon Opdal vrir seg i smerter mens Peter Kovacs (bak) har satt inn 2-0 til Odd under cupkampen mellom Odd og Brann på Skagerak Arena i Skien lørdag kveld.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
KONTROVERSIELT: Branns målvakt Håkon Opdal vrir seg i smerter mens Peter Kovacs (bak) har satt inn 2-0 til Odd under cupkampen mellom Odd og Brann på Skagerak Arena i Skien lørdag kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

(Dagbladet.no): Odd Grenland - Brann 5-1.

Verken keeper Håkon Opdal eller Brann-trener Steinar Nilsen var nådige i sine karakteristikker av Peter Kovacs etter at den høyreiste ungareren utnyttet at førstnevntes kne kollapset og trillet inn 2-0 til Odd i kvartfinalen i cupen.

Ingen kan klandre Kovacs for å ikke følge regelverket, men særlig fra Brann-hold ble det hevdet at Odd-spissen brøt med akseptable standarder for fair play.

Derfor vurderte Brann å legge inn en offisiell protest for å få klarlagt hvilke prinsipper som gjelder for god sportsånd i norsk fotball, meldte TV 2 Sporten i kveld.

- Det er en situasjon ingen har opplevd før, og vi er opptatt av å belyse spørsmålet på prinsipielt grunnlag. Vi har tapt fotballkampen, og må bøye oss for det, men vi vil få situasjonen belyst på et prinsipielt grunnlag, sa Branns sportslige leder Roald Bruun-Hanssen til TV 2 Sporten etter kampslutt.

Droppet protesten
Bruun-Hansen var først og fremst ute etter å finne ut hvem som har ansvaret når situasjonen havner på spissen ved at keeper er den som går i bakken.

- Situasjonen er unfair og spørsmålet er hvem som kunne gjort noe med det. Når du ser det live og når du ser TV-bildene kan du sette tingene i sammenheng. Man så at Opdal var preget av skaden, og vi observerer at spilleren (Kovács) er usikker. Han ser på keeper og ser opp og leter etter dommeren for veiledning. Hadde det skjedd lenger ut på banen ville ballen blitt rullet ut på sidelinjen, poengterte Bruun-Hanssen.

Seint i kveld skriver imidlertid Bruun-Hansen i en tekstmelding til VG Nett at Brann dropper planene om protest, selv om de i utgangspunktet krysset av i dommerkortet for å holde den muligheten åpen.

- Vanskelig

Dommer Brage Sandemoen sier i etterkant at han var i tvil om hvordan han skulle dømme i situasjonen som oppsto etter 33 minutter av første omgang, men mente der og da at han falt ned på den riktige avgjørelsen.

- Det mest normale er å blåse ved hodeskade. Ellers heter det at man skal blåse dersom det er en alvorlig skade. Om det ikke er det, så venter man til første ordinære stans i spillet. Det var vanskelig å se hvor alvorlig skaden til Opdal var, sier dommeren til VG Nett.

VIL HA FAIR PLAY-DEBATT: Branns sportlige leder Roald Bruun-Hansen vurderte på vegne av Brann en protest for å få klarlagt prinsippene for fair play. De planene ble seinere skrinlagt.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
VIL HA FAIR PLAY-DEBATT: Branns sportlige leder Roald Bruun-Hansen vurderte på vegne av Brann en protest for å få klarlagt prinsippene for fair play. De planene ble seinere skrinlagt.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling