Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brann ydmyket av LSK

Stabæk og Rosenborg vant begge 5-0 i seriepremieren. Brann ble ydmyket av Lillestrøm hjemme på Brann stadion, mens nyopprykkede Odd vant borte mot Viking.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens bergenserne forlot Brann stadion før full tid, gikk serieåpningen som forventet i Bærum og Trondheim. Nils Arne Eggen vant duellen mot sønn og mossetrener Knut Thorbjørn Eggen.

Rosenborg og Sigurd Rushfeldt trengte ikke lang tid på å vise at alt som normalt i Trondheim. Rushfeldt har slitt med å finne toppformen etter ankeloperasjonen i desember, men da det gjaldt som mest, var skuddfoten stilt inn. Fjorårets toppscorer scoret like godt hattrick i seriepremieren.

Også vingene Jan Derek Sørensen og Totto Dahlum noterte seg i målprotokollen.

Gøy i Bærum

Også Stabæk laget fotballfest i serieåpningen. Mot et tafatt Skeid-lag viste Stabæk at de blir å regne med i år.

Men det var en Skeid-spiller som startet målfesten på Nadderud. Stein Petter Eidal var uheldig å nikke ballen i eget mål allerede etter åtte minutter. Siden var det bare snakk om hvor stor Stabæk-seieren skulle bli. Petter Belsvik (straffespark), Tommy Svindal Larsen, Helgi Sigurdsson og Martin Andresen fikk alle nettkjenning.

LSK-seier

Lillestrøm og Odd overrasket på Vestlandet. Odd fikk en drømmeåpning på sitt nye liv i toppserien. Storfavoritten Viking kom fort under med to mål og levde farlig i lange perioder. Frode Johnsen åpnet scoringene etter bare to minutter, og det tok ikke mer enn ytterligere sju minutter før Christian Flindt Bjerg med et herlig langskudd sjokkerte gamle lagkamerater med 0-2-scoringen.

Morten Berre reduserte til 1-2 ett minutt før pause. Hans langskudd sneiet en Odd-spiller og utmanøvrerte keeper Erik Holtan. Det ga hjemmehåp, men Odd viste at mange sterke treningskamper ikke var noe blaff.

Dårlig Brann-start

I Bergen kom Brann nok en gang skjevt ut. For Magnus Kihlstedt ble møtet med gamle lagkamerater et mareritt. Branns svenske keeper ble utvist i sin første Tippeliga-start for rødtrøyene.

Arild Sundgot scoret to og Runar Kristinsson ett for Lillestrøm. Branns trøstemål kom ved Torstein Helstad.

Jostein Flo viste at han fortsatt har mye å fare med. Flo scoret begge målene da Strømsgodset vant 2-1 mot Kongsvinger.

SCORINGSMASKINA:</B> Sigurd Rushfeldt viser at han kommer til å score masse mål også i årets Tippeliga. I dag scoret han tre mål for Rosenborg.
JUBEL: Helgi Sigurdsson scoret ett av Stabæks fem mål i dag.