Brann ydmyket Godset og klatret over nedrykksstreken

- Veldig fortjent, sier Brann-trener Norling.

• Strømsgodset - Brann 1-4 (0-2)

MARIENLYST STADION (Dagbladet): Brann vant 4-1 borte mot Strømsgodset og snek seg over nedrykksstreken i Tippeligaen.

Marcus Pedersen, Kasper Skaanes Amin Askar og Erik Huseklepp scoret målene for bergenserne og et Strømsgodset-lag uten en skadd Martin Ødegaard fikk juling på eget gress. Flamur Kastrati scoret Godsets eneste.

I høstsola på Marienlyst klarte aldri Strømsgodset å true Brann og David Nielsens menn står med tre strake tap i eliteserien.

SCORET: Amin Askar scoret 3-0-målet til Brann rett etter pause. Foto: Bjørn Langsem
SCORET: Amin Askar scoret 3-0-målet til Brann rett etter pause. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Det er skuffende. Veldig svakt av oss og lite stemmer, sier Strømsgodset-trener Nielsen til Dagbladet etter kampen.

Humøret hos Brann-leiren var bedre.

- Vi spiller en god kamp og jeg er glad vi får med oss alle poengene. Det fortjente vi i kveld, sier Brann-trener Rikard Norling til Dagbladet.

Pedersen-lobb Godset skapte noen halvsjanser i åpningsminuttene, men Brann var mest effektive. Etter 18 minutter løp Marcus Pedersen fra stopperparet Gustav Valsvik og Jarl André Storbæk. Spissen fikk tåa på ballen og vippet den over Godsets keeper til 0-1.

- Slik gjør en klassespiss, sa C More-kommentator Kenneth Fredheim på direkten.

- Det er en fantastisk følsom touch av Pedersen som ikke jubler. Men det er et forsvarspill vi ikke ser på Norway Cups bane sju engang, sa kommentator Lars Tjærnås.

Målscorer Pedersen har en fortid i Godset og jublet ikke etter scoringa.

Skaanes doblet Strømsgodset har slitt i serien i det siste med to strake tap og har for alvor mistet kontakten med serietoppen der Molde virker å cruise mot seriegullet.

Brann på sin side hadde tre kamper uten tap før de røk mot 1-0 mot nettopp Molde i forrige serierunde.

Men Brann ville mest i første omgang på Marienlyst stadion.

Kasper Skaanes økte til 2-0 etter 25 minutter på vakkert vis. Kantspilleren ble spilt vakkert gjennom og chippet ballen i mål over keeper Adam Larsen Kwarasey.

Marerittåpning Til pause gikk lagene til pause med 0-2 på resultattavla.

- Vi har ikke vært gode nok. Det samme gjelder meg selv. Vi må skape flere sjanser, sa Godset-kaptein Kwarasey til C More i pausa.

Men Strømsgodset fikk en marerittstart på annen omgang.

Brann-innbytter Amin Askar kom inn i pausa og brukte bare to minutter på å score. På vakkert - og litt heldig - vis dro han seg gjennom Godset-forsvaret og skjøt på keeper Kwarasey. Målvakten ga en retur og Askar satte inn 0-3 fra litt skrå vinkel.

Flamur Kastrati tente et lite håp om en snuoperasjon for vertene da han skjøt inn 3-1 via stolpen.

Rasende trener Men hjemmefansen rakk nesten ikke å juble ferdig før Brann svarte.

Erik Huseklepp ble spilt fri at Jakob Orlov og Brann-angriperen gjorde ingen feil alene med keeper og satte inn 4-1, bare minuttet etter Godsets redusering.

Både Godset-fansen og trener David Nielsen var rasende etter scoringa. Dommer Svein Oddvar Moen valgte å gi et innkast til Brann på midtbanen, til tross for at assistentdommeren vinket Strømgodsets vei.

Men klagingen fra Nielsen hjalp på ingen måte.

STORSPILL: Brann har grunn til å juble etter 4-1-seier borte mot Strømsgodset. Seieren sendte Brann over nedrykksstreken i Tippeligaen. Foto: Bjørn Langsem
STORSPILL: Brann har grunn til å juble etter 4-1-seier borte mot Strømsgodset. Seieren sendte Brann over nedrykksstreken i Tippeligaen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Strømsgodset tapte sin tredje strake seriekamp - mens Brann klatret ut av sumpa.

1-0: Marcus Pedersen scoret mot gamleklubben. Foto: Bjørn Langsem
1-0: Marcus Pedersen scoret mot gamleklubben. Foto: Bjørn Langsem Vis mer